Blended is Even better that the Real thing! ?!?


Ha Judith!

Je kunt zien dat je vakantie hebt! De ene BLOG volgt na de andere. En toch is dat niet helemaal ‘Blended’! Foei! Nee niet dat je blogt, dat is alleen maar tof, want ‘we’ krijgen daardoor alleen maar complimenten. Maar eigenlijk moet het ‘bloggen’ ingeblend worden in je werkzaamheden. En iedere collega van Zuyd kan en moet zichzelf die ruimte pakken! Want niemand anders kan dat voor je doen 😉

Over blended gesproken. Ik kreeg laatst weer de vraag om dat uit te leggen en dan kom ik toch in de knoei. Het ‘mixen’ van het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ doet het dan toch niet. Ik wil hieronder een nieuwe poging wagen met behulp van een metafoor (ja je kent me het zal ook eens niet) Ik ben erg benieuwd naar jou (en jullie) reactie(s). Hier komt het:

Stel je bent jarig! (Gniffel) Of het is kerstmis. Vroeger kreeg je dan een kaartje en laat me je zeggen het is superleuk om een kaartje te krijgen. Maar nu hebben we het allemaal erg druk dus vergeet ik, euh vergeten we wel eens om een kaartje te kopen in de winkel, ze te schrijven, het adres op te zoeken, een postzegel te kopen, naar de brievenbus te lopen en dus te versturen…

Nu hebben we een gedigitaliseerde wereld dus bedrijven als Hallmark bieden al sinds een aantal jaren aan dat je een online kaartje (e-card) kunt versturen. Harstikke leuk! Je krijgt een mailtje, met een grappig, vaak bewegend kaartje, soms zelfs met muziek, erg leuk dus. Er zijn mensen die zeggen ideaal, er zijn er ook die zeggen geef mij maar dat oude kaartje dat je vast kan pakken. Nu sinds een jaar doet Hallmark (en andere aanbieders) dat ook! Je kiest online een kaartje uit, schrijft het, vult de adresgegevens met behulp van je outlookbestand of ander bestand waarin je het adres hebt staan en de ontvanger krijgt een ‘echt’ kaartje thuisgestuurd. Blended is nu als je voor de verschillende doelgroepen die je bedient gaat kiezen welke vorm het beste is: Zelf geschreven kaartje, Digitaal kaartje per mail of digitaal geschreven maar thuis gestuurd kaartje. Dus Blended gaat zeker nooit tijdswinst opleveren, alleen maar kwaliteitswinst! Want ja eigenlijk is deze doelgroepgerichtheid Even Better Than The Real Thing!

Bedankt voor je kaartje!

Marcel

Geplaatst op 20 februari 2011, in Miscellaneous en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

 1. PROFICIAT!

  Dit is ook digitaal (en die andere heb je ook al digi ontvangen, maar niet in de vorm van een kaartje, maar anders…). Dus digitaal-blended = ook blended en toch 'real'.

  cu 2morrow

 2. Blended learning wordt nogal divers geïntepreteerd. Het is een combi van oud en nieuw, online en offline leren, gebruik van tekst en video in ELO. Het gaat in iedergeval om een combinatie van verschillende technologieën, leerstijlen, leertheorieën, didactische strategieën. Voor elk wat wils dus, maar met oog voor de ander!
  Om jouw metafoor even door te trekken. Naast kaartjes via e-mail of slow mail die wel erg zender gericht zijn. Kan je ook krabbelen, twitteren, FB-en, dan heeft de zender ook mogelijkheden meteen te reageren (het sociale leren). Maar ook de (IRL) ontmoetingen in de vorm van verjaardagsvisite en verjaardagsknuffels zijn / blijven waardevol. En natuurlijk zijn de telefoontjes op je verjaardag, toegezongen vanaf een Italiaanse berg het bijzonderst (persoonlijke aandacht!)
  Maar tijdwinst, nope. Aandacht / relaties onderhouden in welke vorm dan ook kost tijd!
  Happy Birthday!
  Big hug, Judith

  PS. In welke werktijd heb jij dit blog geschreven? 😉

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: