Het leven is als een citroen!


Ha Judith,

Annerien begint vandaag aan haar missie om het belang van de DLWO (Digitale Leer en WerkOmgeving) Hogeschool Zuydbreed te meten. Want ja meten is weten! In een aantal sessies zal ze bij ieder platform langsgaan om de IST en de SOLL nogmaals in kaart te brengen. Het Kohnstamminstituut heeft (toevallig of niet) afgelopen vrijdag nu.nl gehaald met hun rapport over Onderwijs en ICT (http://www.nu.nl/internet/2233154/onderwijs-heeft-baat-bij-ict-in-klas.html) Ik weet niet of iemand me de gehele rapportage kan bezorgen, wellicht komt het nog van pas! Op zoek naar een achterban! Een achterban die zich uit wil spreken over de toekomst van de DLWO in de Hogeschool Zuyd.

Een achterban, daar zijn de politieke partijen ook naar op zoek. De campagnes zijn gestart met een hele serie congressen afgelopen weekend.

En dan wordt je automatisch nieuwsgierig wat de verschillende politieke partijen in hun programma’s hebben staan over onderwijs, maar in het bijzonder over ict in het onderwijs. Iets om de komende weken in de gaten te houden. Veel programma’s zijn nog in concept, zoals dat van D66 waarin ze (in hun concept) pleiten voor: “…een grotere inzet van digitale leermiddelen en –methoden, omdat kinderen op verschillende manieren leren.” Klinkt goed, maar dat mag ook wel als een zich op onderwijs profilerende partij. Ik zal in de komende weken eens een overzicht maken van wat de verschillende partijen in hun programma’s hebben staan over ICTO.

Ben dan bijvoorbeeld ook als BNN lid erg nieuwsgierig naar de mening van Lijst0 on this topic… De vraag bij Lijst0 is of dit het trekken van media-aandacht is, of dit een serieuze gooi is naar macht in de tweede kamer om een boodschap duidelijk te maken of dat het een beetje van beide is. Een boel lef, een beetje humor en een basisboodschap die staat. Een beetje in de stijl van jouw Toon. En misschien ook wel gecombineerd met de stijl van mijn Bono. Zo presenteer ik je MrMacphisto een alter ego van Bono waarin hij tijdens de ZooTV tour een aantal belangrijke en onbelangrijke mensen en organisaties probeerde te bellen, zoals bijvoorbeeld  de VN, een pizzaria, Helmut Kohl, een taxibedrijf, en onze eigen Koningin Beatrix. In een ZooTV setting die qua multimedia on stage zijn weerga niet kent was U2 in 1993 al ver vooruit en filosofisch in o.a. Lemon:

And these are the days
When our work has come assunder
And these are the days
When we look for something other
 
 
 
Het mooie van muziek is dat iedereen er zijn eigen waarheid van kan maken!

Groet Marcel

 
 

Geplaatst op 26 april 2010, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. als informatieprofessional kan ik natuurlijk niet nalaten om meteen het rapport voor je te zoeken én te vinden!
    http://onderzoek.kennisnet.nl/attachments/2154460/Nr._23_Opbrengsten_Leren_met_meer_effect.pdf
    (jammer dat hyperlinks niet werken in het reactievenster)

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: