Wat belangrijk is


Hallo Marcel,

Jij hebt vlak voor de zomer jullie afgestudeerde ICT-ers toegesproken tijdens de diploma-uitreiking. Jouw kennende heb je hen vast een aantal belangrijke levenslessen meegegeven. Op beroemde Amerikaanse universiteiten worden vaak beroemde mensen uitgenodigd om een ‘commencement speech’ te geven. Je kan je vast die bekende van Steve Jobs op Stanford (2005) nog herinneren. In 2008 heeft J.K. Rowling een commencement speech gehouden op Havard. Gisteren kreeg ik van mijn bff Joan het boek Wat belangrijk is kado. Dit onlangs uitgebracht boek is een mooi vormgegeven publicatie met de vertaling van de speech van J.K. Rowling. Ik heb de tekst gelezen terwijl ik naar de speech luisterde. Ook deze speech is net als die van Steve Jobs de moeite van luisteren waard.

Goede speeches zijn persoonlijk. En dat is deze. Rowling vraagt zich 2 dingen af in haar toespraak

  1. Hoe kunnen we falen omarmen?
  2. En hoe kunnen we onze verbeeldingskracht gebruiken voor het goede?

Twee citaten die volgens mij zo waar zijn:

Je zult jezelf en de kracht van je relaties nooit echt kennen totdat ze door tegenslag op de proef gesteld zijn. Dat besef is een geschenk, al is de weg ernaartoe pijnlijk, en voor mij is het meer waard dan alle diploma’s en getuigschriften die ik ooit heb behaald.

We hebben geen magie nodig om onze wereld te transformeren; alles wat daarvoor nodig is dragen we al bij ons. Wij hebben het vermogen om ons betere omstandigheden voor te stellen.

Fijne vakantie verder!
Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 8 augustus 2018, in Inspiring. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: