IT-benchmark HBO 2016 [SURF]


Hi Marcel,

In het nieuwste nummer van SURF magazine (maart 2017) staat een interessante infographic: de IT-benchmark HBO 2016. Ik weet niet of Zuyd hier aan heeft deelgenomen. En ik zit niet zo in de infrastructuur van Zuyd om enige vergelijkingen te maken. Ik vond vooral de opvallendste resultaten zoals verwoordt door Rens van der Vorst interessant om te lezen:

De verwachting dat instellingen minder geld uitgeven aan IT-infrastructuur door een toename aan applicaties, blijkt niet te kloppen. De kosten voor IT-infrastructuur blijven stijgen, ondanks ontwikkelingen als BYOD, IaaS en SaaS. Instellingen hebben weinig zicht op het gebruik van applicaties, vaak omdat deze gefragmenteerd in de organisatie worden belegd. Opvallend is verder dat er voor het eerst sinds de start van de benchmark minder wordt geprint!

Regie op het gebruik van applicaties is blijkbaar iets waar meer instellingen mee worstelen. Benieuwd of SURF daar enige handvatten voor gaat aanbieden. Naar mijn idee is dat wel nodig. Ik zou het in ieder geval binnen mijn organisatie fijn vinden als hier enig zicht op zou komen. Het zou mij in ieder geval helpen bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden als ICTO-adviseur.

Groet,
Judith

Toegevoegd 23 maart

Willem Karssenberg heeft de vijf artikelen die Rens van der Vorst hierover publiceerde op LinkeIn verzameld in dit document. Het betreft de thema’s BYOD, IoT, IaaS, Cloud, Race against the machine.

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 19 maart 2017, in Technology. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: