Face the future: a game on the future of empathy


Ha Judith,

13 en 14 november even vrijhouden. Dan gaan we gamen. Althans ik ga proberen om zoveel mogelijk Zuyderlingen enthousiast te krijgen om dan mee te gamen in het spel Face the Future. Een spel over de toekomst van Empathie. Een spel dat wereldwijd gespeeld wordt met de foresight engine van the Institute of the Future die ook gebruikt is bij learingisearning2026.

Ik ga er van uit dat er nog een ‘inspirerend of triggerend’ filmpje komt dat de kern van het spel moet uitleggen, maar met de foresight engine heb je een (op 140 karakters) gebaseerde discussie tool die je met een bepaalde structuur laat zien welke ideeën door de community het meest steun, het meest bediscussieerd of wel het meest intelligent beantwoord zijn. Zo leer je wat er leeft, maar je ziet gelijk briljante ideeën om zaken op te pakken of waarmee je in de toekomst verder kunt.

Ik ga in de komende weken kijken of ik medespelers gemobiliseerd krijg, want als Zuyderlingen hebben we natuurlijk verstand van empathie!

Groet Marcel

Geplaatst op 7 oktober 2016, in Gaming. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: