Vinden en binden van studenten #zuydprofessional


Goedemorgen Marcel,

Omdat ik als lid van de Werkgroep Blended learning en als communitymanager betrokken ben bij Zuyd Professional heb ik vanmorgen met bijzondere belandsteling de Editie Zuyd Special gelezen. Heb jij hem al gezien? Het is mooi editie waar ambitie uitstraalt maar ook dat er nog veel werk aan de winkel is. We zijn nog niet klaar, zo staat op de achterkant te lezen, zoals met het ‘verder uitwerken en uitrollen gemeenschappelijke blended onderwijsconcept in samenwerking met lectoraat Technologie-Ondersteund Leren’. Dat er op dat gebied nog het een en ander te verbeteren is, weten we.

Het meest lezenswaardig vond ik onderstaand artikel waarin Jeanine Schmeitz helder en duidelijk uitlegt wat het grote verschil is tussen Zuyd Professional en het reguliere onderwijs. Het werken met leeruitkomsten is nieuw, ook voor onze docenten. Student verantwoordelijk (met ondersteuning van een coach) voor zijn eigen leertraject. Modules die hij welke opleiding dan ook van Zuyd kan volgen. Heel flexibel. Een hele uitdaging ook.

Leeruitkomsten_ZP

September 2016 | Special Zuyd Professional

In het najaar gaat de website van Zuyd Professional online, tot die tijd is het scholingsaanbod te bekijken via de algemene website van Zuyd. Het aanbod moet nog wel wat groeien en wat andere  (online) varianten moeten worden ontwikkeld 🙂 Maar vanaf morgen is Zuyd Professional dan ook officieel gestart! ik wens alle eerste ZP-ers veel studieplezier en onze docenten veel succes.

Linda Hendriks, onze programmamanager zegt in deze special dat we ook kritisch kijken naar onze eigen werkwijze en dat we intern nog te weinig van elkaar weten waar we mee bezig zijn. Ik hoop als communitymanager van ZuydProfessional daar het komende jaar een steentje aan bij te dragen. Het soft skill ‘centrum’ in oprichting zou *imho* ook ‘lifehacking‘-aspecten moeten omvatten bij skills als persoonlijke effectiviteit, communicatieve en sociale vaardigheden, groepsdynamische- en samenwerkingsvaardigheden, leiderschapsvaardigheden en interculturele vaardigheden. Omdat ik denk dat naast belangrijke persoonlijke gesprekken ook technologie kan (moet?) worden ingezet om samen te werken en te leren. En dat kan ook helpen bij het vinden en binden van studenten en medewerkers.

Wat je geeft, krijg je terug!

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 31 augustus 2016, in Miscellaneous en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Interessante blog en dank voor de link naar het artikel. Het zou mooi zijn als de principes van Zuyd professional straks ook gaan gelden voor het ‘reguliere voltijdonderwijs’, want flexibilisering zou op den duur toch breder moeten worden ‘uitgedragen’ dan alleen in het volwassenonderwijs (bij die laatste term krijg ik trouwens een heel ouderwets beeld maar dat zal wel aan mij liggen 🙂

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: