Mobile game Sea Hero Quest helps dementia research #gameforgood


Hi Marcel,

Gisteren ontving ik van mijn neefje in ‘d’nele familie’-app het berichtje “I helped dementia research by playing Sea Hero Quest. Join the quest to save the human brain at www.seaheroquest.com #gameforgood. Ik zou dit niet sturen als het spam was, zoek het ff op in de Playstore en lees het ff”. Getriggerd door de woorden playing en dementia ging ik op zoek in de Apple store (dat wel 😉 ) en googelde naar meer informatie.

In dit ontroerend filmpje laat de game story prachtig zien

Duik op de Sea Hero Quest website even onder om te de oproep te lezen om 2 minuten dit spel te spelen en zo onderzoekers te helpen in hun brain research naar Alzheimer. Of lees het bericht op de website van Alzheimer’s Research UK . Met enorme hoeveelheid data die het spelen van dit spel genereerd kunnen de onderzoekers  testen ontwikkelen om dementie in een vroeg stadium te diagnosticeren. Door iedereen te vragen een paar minuten door het 3D spel te navigeren help je ze hen blijkbaar enorm. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar deze open source science steun ik van harte.

Available for Apple and Android phones and tablets, Sea Hero Quest is an innovative way of rising to our greatest medical challenge. Playing for just a couple of minutes provides what would normally take scientists hours to achieve in conventional study recruitment.
But you’ll want to play for more than a couple of minutes!

Jij speelt toch ook wel eventjes, hè? Het is zo nodig om meer over de ziekte Alzheimer en dementie te weten te komen.

Enne …. bedankt Floor voor je appje x
Judith

Lees meer via de BBC

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 5 mei 2016, in Gaming. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: