What to expect in 2016 from Marcel


Ha Judith,

Aan het einde van 2015, alles gegeven, vol gegaan, liggend op de grond, even doorademen, gebroken? of… Een van de ‘scenes’ van een U2 concert, videoclip of moment of een schildering van mijn beleving? De clip gaat verder met in volle passie New Year’s Day in een mooie omgeving (Slane Castle). Wat gaat dat nieuwe jaar brengen voor dit blog van mijn kant?

Project http://www.wijzer

Hier en hier kun je al over dit project lezen. Samen met Mediaan, BOSK, de Hoogstraat bouwen we een app en daaromheen een community waarbij we ouders van kinderen met een beperking meer de regie proberen te geven door hun gerichter van informatie te voorzien via een digitale versie van het Family Needs Inventory en die informatie te verrijken door de activering van de gebruikers rondom de app. In april leveren we een prototype op die vanaf april in een tweetal zorginstellingen getest gaat worden.

Project Schouders/Voor elkaar

Het project Schouders/Voor elkaar is een project waar we in samenwerking met BOSK proberen om van individuele ervaringen en kennis collectieve ervaringen en kennis te maken. En wederom gaat het hier over ouders van kinderen met een beperking. Het idee is dat we verschillende online en offline communities met elkaar gaan proberen te verbinden, zodat er 1 plek is waar ze informatie vinden over de beperking van hun kind en hoe ze daarmee om kunnen gaan lezend over en lerend van de ervaringen van andere ouders.

Je ziet nu vaak dat er groepjes ouders zich via verschillende media gegroepeerd hebben en informatie met elkaar delen. De http://www.wijzer app zal daar ook een voorbeeld van zijn. Het zou mooi zijn als iedere gebruiker in zijn vertrouwde omgeving kan blijven delen en toch gebruik kan maken van de informatie van de andere omgevingen. Stap voor stap willen we daar naartoe werken.

Hiervoor is de hulp nodig van onderzoekers…

Lectoraat Data Intelligence

In 2015 zijn we binnen de faculteit ICT al begonnen met de oprichting van een lectoraat rondom het onderwerp Data Intelligence. Zoals het er nu uitziet zullen hierin de onderwerpen: Digital Automated Forensic Research door Jeroen van den Bos, Data Science door Stan van Hoesel en Internet of Things hun plek gaan vinden. Ook ik hoop hierbinnen met mijn collabrative alternate reality gaming een plek te vinden. Sowieso gekoppeld naar de bovenstaande projecten, maar wellicht ook gekoppeld naar projecten als de DigiCoach, waar een mooie basis is gelegd. Wellicht is er op basis van het verhaal achter deze blogpost samen met Ankie, Chris, Marcel en jouzelf een artikel over de ontwikkeling van de minor te schrijven? #challenge

Studeren voor niet reguliere studenten

Een ander onderdeel van mijn werkzaamheden is het meedenken en meewerken aan studeren voor niet reguliere studenten. Noem het volwassenonderwijs, noem het leven lang leren, noem het volwassenonderwijs, allerlei namen voor dit beestje waarbij we opnieuw onze plek moeten vinden. Met mooie kansen en projecten als BISS en een intern Zuyd project rondom dit onderwerp (Zuyd Professionals) als vehikels, maar waarin natuurlijk ook met ICTO ei een plekje kan krijgen.

Overige

En dan zijn en blijven er nog projecten als Living Lab (waar Studenten samen met Zuyd co-creëren aan en gezamenlijke toekomst, allerlei onderwijseenheden en projecten binnen de Faculteit ICT, gamification projecten, en genoeg nieuws wat langs zal komen. Genoeg om over te vertellen, na deze New Year’s Day en met als uitdaging om al die verhalen te ondersteunen met U2.

Have a good one! Have a positive one!

Groet Marcel

 

Geplaatst op 1 januari 2016, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: