SuperBetter de PhD en HBO pack?


Ha Judith,

Op de dag dat SuperBetter het boek gereleased wordt begin ik aan een SuperBetter avontuur. Uitgedaagd door Sandra Beurskens en Peter Princen ga ik kijken of ik mijn PhD avontuur niet in een spel kan vervatten. De grote werkzaamheden rondom het inrichten van ons HBO-ICT zijn gedaan. Jazeker zal er (altijd) aan de weg getimmerd worden, maar mijn rol als onderwijscoordinator zit in de afbouwende fase. Ergens dit jaar zal daar zeker een rol onder een ander label onder verschijnen, maar met Peter Princen heb ik afgesproken dat ik dit schooljaar “vol” voor het promoveren kan gaan. Vol betekent drie werkdagen in de week.

Je weet dat ik niet vanaf nul begin. Momenteel ben ik bezig met een scoping review over groepsgebaseerde games en gamification en hoe die een rol hebben  op het individu in de groep. Binnen verschillende contexten relevant. Zeker ook voor mezelf. Het is me duidelijk in de afgelopen 2 jaar niet gelukt om mijn PhD Quest aan draaien te krijgen, ondanks de hulp van mijn begeleiders. Sandra heeft al eens eerder geroepen: “Waarom maak je er geen spel van?” En in het kader van het onderbrengen in een team/project van mijn onderzoek heeft zij (net als Peter en meerdere mensen) aangegeven ga nu terug naar daar waar je hart ligt. En zowel jij als ik weten dat mijn passie voor dit onderwerp niet alleen is begonnen omdat ik gaming zo leuk vind, maar ook doordat Jane en SuperBetter langskwamen. Dus ik denk nu waarom niet. Ik ga dus proberen om terug naar de centrumpunt te gaan en te kijken of SuperBetter inzetbaar is als PhD Quest maar ook als HBO Quest en

Kortom kan ik met/rondom SuperBetter  naast een zorg setting game, ook een PhD en een HBO game maken? Wellicht via een gamepack of via een build-around.

Toch betekent dat voor nu niet zo heel veel anders. Een scoping review moet er komen. Gelukkig heb ik een aantal reviews gevonden over gaming, gamification in zijn algemeenheid. Over gamification met betrekking tot education etc. In een later stadium zal ik deze delen (op moment dat ik ze netjes geordend heb.

Groet Marcel

Geplaatst op 15 september 2015, in 2 B PhD JAMS. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: