M.O.O.D.S. de eerste schetsen


Ha Judith,

Tijdens een van de Zuyd managementdagen van afgelopen jaar, waar alle directeuren, lectoren en teamleiders voor worden uitgenodigd, ging het over het zoeken naar de juiste balans. Bijvoorbeeld tussen kwaliteitsborging en targets versus vernieuwingen en de ambities die overal bij Zuyd zijn.

Ik raakte natuurlijk verzeild in een discussie over de NSE de nut ervan als instrument om de kwaliteit van ons onderwijs te geven etc. De NSE is een jaarlijkse enquete waarbij de resultaten een half jaar later pas inzichtelijk worden. Je hebt me al vaker gehoord hierover en ik heb zowel goede als slechte scores op mijn “trackrecord” staan. Uiteindelijk komt het er op neer dat ik het instrument log vind, in principe traag en niet echt de “beleving” van de student op de faculteit meeneemt, terwijl we dat laatste wel heel erg belangrijk vinden.

Op de managementdag werden we geprikkeld om niet alleen kennis delen en te discussiëren, maar ook om iets te doen daar waar we issues zagen. Ik heb me toen voorgenomen en ook uitgesproken in mijn groep om te werken aan een “instrument” dat beter de beleving meet, minder log is en sneller de resultaten geeft. Zodat je als faculteit sneller kunt anticiperen.
Op de managementdag erna, wederom in een stellingenspel de stelling: wat heb je gedaan met de zaken uit de vorige MT-dag. Grijns ik wist wel nog wat ik gezegd had te doen, maar had nog niet echt de ruimte gemaakt om er ook concreet iets mee te doen.
Nu is dit dus een Work in Progress dat in 2015/2016 de aandacht krijgt. Hierbij de eerste schetsen.

Het gaat zich om een app die zowel een koppeling bied aan onze online community als naar (een vertegenwoordiging van) ons MT. Een App met maar een paar opties. Vraag stellen aan community, vraag stellen aan MT, vraag van de dag beantwoorden vanuit de community, vraag vanuit het MT beantwoorden. Met het beantwoorden van vragen (vanuit zowel community als MT) zijn punten te verdienen (sociaal,creatief, kwantiteit). Je kunt er in de richting van het MT ervoor kiezen dat de vertegenwoordiger met je per whatsapp of chat contact opneemt om door te vragen.

Zo kun je sneller dan NSE of blokenquetes reageren op studenten. Of via de community of via het MT.

Natuurlijk zijn op dit moment IM en IT studenten bezig om de eerste concepten en pilots uit te werken. En de naam? Meerinstrument Onderwijs, Omgeving & Dagelijkse Sfeer.

IMG_4775

 

Zodra er nieuws is volgt er meer!
Groet Marcel

Geplaatst op 29 juli 2015, in Innovatie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: