Facebook Friends Far Far Away?


Ha Judith,

Wat ik me afvroeg: heb jij veel facebook vrienden verloren in de afgelopen dagen? Ik bedoel, eind 2014 ging het op radio, tv en op internet veel over de nieuwe facebook rechten. Facebook zou (ineens?!) allerlei enge zaken gaan doen met onze gegevens en klikinformatie.

Dat sommige mensen hier ineens van wakker schrikken is eigenlijk hetgeen wat me het meest verbaast heeft. Ik bedoel het is toch geen nieuws dat facebook, maar ook google dat doet met wat wij online zetten wat zij willen. Het is toch ook bekend dat je moet uitkijken met wat je online zet en doet. En ja ik denk dat ik een makkelijk slachtoffer ben, maar ik denk ook dat ik bewust ben van hoe open ik wel of niet ben online.

Vreemd vond ik dan ook de vooraankondigingen van mensen die facebook zouden verlaten als de nieuwe rechten geaccepteerd zouden moeten worden. Vreemder vind ik nog dat ik die exodus (nog) niet merk. Heeft dat te maken met de vertraagde invoerring van deze rechten? Waarom is dat eigenlijk die vertraging? Is facebook bang voor de exodus? Dat zal toch niet? Zij als opkopers van whatsapp zien toch ook dat 98.3% van mijn vrienden niet naar telegram is gegaan maar nog steeds op whatsapp zit. Waarom dan toch de vertraging? En is deze vertraging ook de vertraging van de exodus? Of komt die er niet?

Jouw vrienden, vooral je online connecties zitten vaak in de social media en online information hoek? Hoe staat zij er tegenover? Hoe is het met jouw Facebook vrienden? Zijn ze er nog? Of zijn ze far far away? En dus wat mij betreft Far Far Away!

Groet Marcel

Geplaatst op 3 januari 2015, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: