‘Houston we have a problem’. Apollo 13 Simulation Game


Heej Marcel,

Sinds vorige week doe ik mee aan MOOC Mee! over 21st century skills. In de Facebookgroep worden adhv opdrachten allerlei interessante links gedeeld. Zo kwam een berichtje tegen over het simulatiespel Apollo13. Rob Römer noemde het de “meest uitdagende en spannende werkvorm” die hij ooit gezien had. Gedurende 1 dag wordt naast de theorie vooral de attitude en sence-of-urgency van servicemanagement ervaren.

Toen ik de kreet ITIL® las 😉 dacht ik dat dit ook wel iets voor jouw studenten zou zijn. De ITIL concepten en processen worden niet alleen toegelicht, maar worden ook ervaren. In deze training zijn ′real life′ situaties van de Apollo 13 missie geadopteerd. De deelnemers werken in teams waarbij ze de rollen van het bodempersoneel (Mission Control) uitvoeren. Mission Control heeft de opdracht gekregen om het beschadigde ruimtevaartuig en haar bemanning veilig aan de grond te krijgen.

Zie het in onderstaand filmpje het spel in actie

Judith

 

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 3 november 2014, in Gaming. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: