Grenzen verkennen en verleggen (Jet Bussemaker)


Ha Marcel,

Inderdaad, de toekomst zal het leren ….. mooi dat je weer nieuwe stapjes aan het zetten bent in je promotietraject.  We kunnen de toekomst niet voorspellen, zei Jet Bussemaker vanmiddag tijdens de opening van het academisch jaar van de Universiteit Twente. Dat las ik zojuist in de NRC. Het is wel de taak van het onderwijs om studenten met de juiste gereedschap en goede opleiding toe te rusten voor de toekomst. En, zei Bussemaker: “Als we werkelijk een lerende economie willen zijn, dan moeten we in gesprek durven gaan over hoger onderwijs dat letterlijk en figuurlijk nieuwe combinaties maakt”. Precies, zoals jij dat al doet in je promotietraject: samenwerken met een andere sector (IT samen met Zorg) dat is wat de minster van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap betoogde met: “een onderscheid tussen disciplines en sectoren is niet meer van deze tijd”. Waar in het verleden technologie puur door technologen werd ontwikkeld, wordt het steeds belangrijker dat mensen van compleet verschillende andere disciplines leren samenwerken, om de antwoorden op de vragen van de toekomst te vinden, legde Bussemaker uit. “We worden geconfronteerd met complexe problemen die meerdere oorzaken hebben, waardoor ook de oplossingen uit verschillende richtingen moeten komen”.

NRC

Nrc Handelblad, 1 september 2014

Goed bezig M!
Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 1 september 2014, in Miscellaneous en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: