Door Swarm vind ik Foursquare geen leuk spelletje meer


Dag Marcel,

Misschien heb je het gemerkt dat ik tijdens mijn vakantie in Indonesië nauwelijks heb ingecheckt via Foursquare. Oh nee, Swarm tegenwoordig. En dat lag niet aan de slechte wifi, want die was prima. Sinds 2010, toen wij in Amerika kennismaakten met Foursquare heb ik het altijd een leuke social media tool gevonden. Met Fourquare kon je inchecken bij hotels, restaurants, winkels, bibliotheken, musea, pretparken, ‘onder de klok op het Vrijthof’… 🙂 Bij regelmatig inchecken op een locatie kon je zelfs ‘mayor’ worden. Je kreeg punten en badges. Zo kon je een wedstrijdje spelen met je Foursquare-connecties, of tegen jezelf. Ik vond dat wel grappig. Als Mayor kreeg ik nog wel eens een attentie ergens. Heb zelfs in de beginjaren door 10x in te checken bij Selexyz, de boekhandel in Maastricht, een boek kado gekregen. Het was een prachtige klantenbindingstool.

Swarm-Foursquare

Tot dit voorjaar Foursquare ineens werd opgesplitst en ‘Swarm” gelanceerd werd. Ik mistte het overzicht van mijn badges, de plaatsen waar ik ‘mayor’ was en de ranking was ook verdwenen. In plaats daarvan zag ik nu hoe ver weg mijn vrienden waren. Standaard wordt de buurt waar je bent, gedeeld met iedereen. Dat vond ik niet zo prettig, die optie heb ik snel uitgevinkt. Ik bepaal zelf wel wat ik wel of niet deel. Daarmee ondergraaf ik de optie van Swarm, want de bedoeling is dat ik via Swarm mensen zoek die in mijn buurt zijn, om iets leuks mee te doen.

Foursquare is nu nog een app om leuke locaties mee te zoeken en te beoordelen. Swarm is nu de app geworden waarmee je vrienden kan laten weten waar je bent.

Ik ben niet de enige die dit geen slimme zet van Fourquare vind. Door het spelelement kon een slimme ondernemer Foursquare goed gebruiken om klanten aan zich te binden. Voor mij is het ‘fun’ element verdwenen en check dan ook niet meer in. Daardoor laat ik ook geen tips en reviews meer achter, omdat ik me niet meer verbonden voel met de plaatsen. Volgens mij was dit de kracht van Foursquare.

Hieronder het verhaal van Foursquare/Swarm waarom ze tot deze opsplitsing gekomen zijn (via).

4sqswarm

Inmiddels heb ik Swarm verwijderd.
Zodadelijk ga ik naar Brabant, dan weet je waar ik ben 😉

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 26 augustus 2014, in Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Waarom krijg ik geen coins bij t in cheuqen ook al ben ik er al op t momenteel er 81keer ben ingecheuqt en er de mayor ben daar klopt ergens niet groetjes Hubert

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: