Inspirerende mensen – Inspirerende momenten op Zuyd I


Ha Judith,

Het was een bijzondere week afgelopen week. Vaak spreken we in dit blog over inspirerende momenten die we meemaken op conferenties en lezingen in Nederland en zelfs in de Verenigde Staten. Gelukkig hebben we ook genoeg blogposts over inspirerende mensen binnen Zuyd. En deze week heb ik weer een aantal mensen kunnen toevoegen aan dat lijstje.

Donderdagavond zaten we samen op uitnodiging van Marcel van der Klink en Dominique Sluijsmans bij de Pizzasessie van Zuyd Innoveert. Bij Bijsmans in Heerlen hebben we heerlijk gediscussieerd over zuydbrede Zuyd innoveert project ideeen. Zuyd Innoveert is het project dat we hier al vaker benoemd hebben, waar in dit schooljaar en de komende drie schooljaren faculteiten innovatieve projecten kunnen voorstellen en ‘grants’ kunnen winnen bij geode voorstellen. Daarnaast kunnen docenten 3000 euro krijgen voor miniprojecten om het onderwijs te innoveren. Op mooczi.wordpress.com houden we bijvoorbeeld de vorderingen bij voor het macroproject van de faculteit ICT. Maar donderdag ging over voorstellen voor projecten die Zuydbreed opgepakt kunnen worden. Het was een enorm creatieve en inspirerende sessie. Juist vanwege de nieuwe mensen, de nieuwe ideeen en de nieuwe koppeling tussen medewerkers van Zuyd.

“Creativiteit zit tussen mensen” was een van de mooie lessen die we geleerd hebben in de 1 minute pop-up school. Creativiteit zoals wij al vaker vanuit TED hebben meegekregen. Creativiteit die verandert en waar we in onszelf naar op zoek moeten gaan om gecombineerd met de anderen te laten groeien tot innovaties, tot oplossingen, tot uitdagingen, tot… <<fill in using your own creativity…>> Ik weet zeker dat je Sir Ken daarover nog over wil horen:

Hopelijk kunnen we met deze groep de wijk in met management, zorg, kunsten, ICT en hospitality studenten, waarbij we al onze ideeen kunnen koppelen onder de bezielende leiding van onszelf. De groep die bouwt aan een mooie toekomst, door te bouwen aan innovatie binnen Zuyd. En natuurlijk hoop ik ook dat het kickstarter idee en het idee om via de crowd resources en respondenten te vinden voor al onze projecten en onderzoeken gaat lukken. Want uiteindelijk waren dat de twee richtingen die ik gehoord heb die kunnen leiden tot concrete projecten. En natuurlijk zijn er dwarsverbanden gelegd. Tussen mensen, tussen faculteiten. En natuurlijk heeft er creativiteit gevonkt tussen personen. Nu aan ons de mooie taak om onze college studenten en docenten erbij te betrekken.

Inspirerende mensen – Inspirerende momenten op Zuyd (I)

Groet Marcel

Geplaatst op 5 april 2014, in Inspiring, Miscellaneous en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: