Social media for learning design (Carpe Diem MOOC)


Ha Marcel,

Zoals je weet heb ik me ingeschreven in de Carpe Diem MOOC. De eerste week is al voorbij gegaan zonder dat ik tijd heb genomen een kijkje te nemen. Het hele kennismakingsproces en groepsvorming dus gemist. Medecursist Sibrenne Wagenaar heeft haar reflectie op dit proces beschreven op haar blog ennuonline: Sterker door werken in groepen. Mooi! Ik heb nog even een poging gewaagd om door de 300+ groepsdiscussiebijdragen te scrollen, maar dat snel opgegeven. Geen groepsgevoel voor mij. Ik zie dat dit heel belangrijk is, terecht ook dat Gilly Salmon hier zoveel aandacht aan besteed, maar voor mij nu even niet. Ik heb al genoeg aan mijn MLI-groepjes šŸ™‚ .

Wel heb ik door de resources van CDMOOC geklikt en zag daar hele mooie videobijdragen over de opzet van deze MOOC en de E-tivities [leerarrangementen die studenten in staat stellen / stimuleren -samen- actief online te leren]. Ik ga deze zeker gebruiken bij de ontwikkeling van onze MOOC. Alles is onder Creative Commons gepubliceerd en “We encourage sharing, reuse, and remix of these materials, in whole or in part, with attribution, for non-commercial purposes”.Ā  Dat doe ik nu met deze video. In 15 minuten behandelt Gilly Salmon kort 20 tools die je kunt gebruiken om samen tewerken en om als onderwijstools in te zetten. Zeg maar een enthousiaste introductie op Dingen@Zuyd šŸ™‚ .

De video kon ik via WordPress delen, maar het wordt niet echt embed in het blog. Dus klik op de link of op onderstaande afbeelding en de video opent in een nieuw venster.

SMCDMOOC

This video shows internet and social media tools that can be used to create e-tivities as part of the Carpe Diem process. This video is part of the Carpe Diem MOOC collection.

via Social media for learning design (Carpe Diem MOOC).

Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 20 maart 2014, in eLearning, Social Media en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: