Professionals ontwikkelen zich met Zuyd. De Strategie 2014-2018 [video]


Hoi Marcel,

Je had me al verteld dat tijdens de managementdag over de Zuyd Strategie een mooi filmpje werd getoond over de Zuyd Strategie. De Prezi is als filmpje ook op het YouTube-kanaal van Zuyd Hogeschool geplaatst. Op ons blog hebben we al met enige jaloezie de geanimeerde visies van andere hogescholen gedeeld. Nu kunnen we ook trots het filmpje van onze hogeschool delen. Ik vind hem mooi. En fijn dat deze nu beschikbaar is, handig voor mijn curriculumanalyse tbv mijn masterstudie.

De strategie voor de periode 2014-2018 is ontwikkeld in afstemming met betrokkenen binnen en buiten de organisatie. De strategie is een voortzetting van de strategie van de afgelopen vijf jaar, aangescherpt vanuit belangrijke ontwikkelingen in de omgeving. Ontwikkelingen zoals demografische krimp, de zwaardere eisen aan studenten en onderwijsinstellingen, de toenemende internationalisering, de uitvoering van de regionale economische agenda en de wens om ontwikkelde kennis vaker toegepast te krijgen in de praktijk (valorisatie). Deze ontwikkelingen leiden ertoe dat we onze focus op kwaliteit en zwaartepunten aanscherpen. We bereiden onze organisatie en bedrijfsvoering voor op een terugloop in studentenaantallen en blijven investeren in de ontwikkeling van Limburg als kennisregio. Van onze missie leiden we vijf beloften af die weergeven waarop onze stakeholders ons mogen aanspreken. Voor de komende jaren zijn hier negen strategische doelen aan gekoppeld.

Van mijn teamleider kreeg ik gisteren de bijbehorende brochure. Zijn opdracht is om met ons I-adviseurs in gesprek te gaan over de strategie en de uitgangspunten voor onderwijs. Wat doen jullie nu al om deze beloften van Zuyd waar te maken? Wat dragen jullie bij aan de realisatie van de strategische doelen? Hoe geven jullie invulling aan de visie op onderwijs?
Als ik even het eerste en het laatste doel bekijk
“we bieden een authentieke, praktijkgerichte leeromgeving die studenten aanspreekt en hen helpt om tijdig af te studeren”
&
“we ontwikkelen nieuwe activiteiten die onze basis versterken en bijdragen aan excellentie, innovatie, ondernemerschap, internationalisering en/of multidisciplinariteit”
denk ik dat ik met Dingen@zuyd, de nieuwsflits, de ICTO-community, MOOCZI, de informatiebeleidsplannen, TPACK al goed bezig ben om hier (voorwaardenscheppend) aan te werken. Maar er is nog steeds genoeg (leuk) werk aan de winkel.

Mag ik nog even plagen? In het filmpje hoor ik: “Deze 5 beloftes hangen prominent aan onze gevel”….maar die was er toch al uit, Karel? 😉
Ach ja, dan laten we ze virtueel wapperen! 

ZuydBeloftengroet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 28 februari 2014, in Miscellaneous en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: