Twitterwall. Welke zal ik adviseren? #dtv


Marcel, jij vroeg me onlangs voor de heropening van jouw faculteit ICT ook welke Twitterwall je nu kon gebruiken. Nu kreeg ik weer een vraag hierover van de faculteit Gezondheidszorg voor hun faculteitsmiddag. Tijd voor een inventarisatie. Ik zal/kan niet uitputtend zijn en weet ook niet welke het ‘beste’ is. Daarom ook mijn vraag aan jullie lezers, met tips te komen.

Twitterfountain
‘Vroeger’ 😉 mijn favoriet, maar deze fontein is momenteel opgedroogd en is als backchannel niet meer te gebruiken. Ik heb mijn e-mailadres achtergelaten zodat ik hoor wanneer deze weer gaat bruisen.

Visible Tweets
Gebruikt tijdens Kennis In Bedrijf 2012. Een gemakkelijke tool. Geen account aanmaken alleen hashtag invoeren. Keuze uit diverse animaties.

Twitterwall.me
Hierbij hoef je ook geen account aan te maken, alleen # invullen. Je kunt wel een afbeelding (via url) op achtergrond presenteren. Er is geen keuze in animatie.

Another Tweet on the Wall
Grafisch een mooie tool. De avatars van de tweeps worden groot als achtergrond gepresenteerd. Er is een pro versie beschikbaar.

Coosto
Heb ik voor het eerst in gebruik gezien tijdens #ncosm. Mooie tool waardoor middel van ‘smileys’ sentiment van een tweet is af te lezen. Maar Coosto is meer dan alleen twitterwall. Het is tevens een monitoringtool, dus daar hangt een prijskaartje aan.

Twitterfontana
Je hoeft geen account aan te maken, alleen # invullen en je hebt een twitterwall. Je kunt het op verschillende onderdelen aanpassen: achtergrond kleur, lettertype, letterkleur, animatie-effect. En de mogelijkheid van een embed code om in te voegen op blog/website.

Twitterfontana vond ik per toeval, ik vind het een mooie, gemakkelijke tool. Daarom heb ik deze geadviseerd. 🙂

Maar met een Twitterwall alleen ben je er natuurlijk niet.
Je hebt twitteraars nodig! Dus moet je van te voren communiceren (via diverse communicatiekanalen!) welke # je voor het event gaat gebruiken. Tijdens het event moet je zorgen voor een groot, centraal geplaatst scherm (liefst op meerdere plaatsen). Snel internet. Een device zonder schermbeveiliging, dus die niet op de stand-by modus springt 😉
Meer tips zijn te lezen via Zet jezelf online.

Vanmiddag is dan de faculteitsmiddag. Ik ga twitteren #gzhzmddg. Maar ik geef ook een presentatie, over inzet van social media als bindmiddel met studenten. Daarover later meer.
Groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 11 juni 2013, in Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 3 reacties.

  1. Teun Schendzielorz

    Bedankt, visible tweets lijkt prima 🙂

  1. Pingback: Ding 22: Microbloggen « Dingen@Zuyd

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: