Het einde van mijn krantje. Google Reader stopt.


Goedenavond Marcel,

Vanmorgen werd ik onaangenaam verrast door berichten in mijn Twitter timeline dat Google Reader stopt. Na berichten vorig jaar dat mijn iGoogle per 1 november 2013 stopt, wordt nu de stekker uit mijn meest favoriete tool getrokken. Dat iGoogle (mijn gepersonaliseerde startpagina die ik gebruik voor mijn Google apps zoals Google Alert, Blogger, Google Docs, Gmail, Google Translate én Google Reader) stopt, daar pas ik wel een mouw aan. Maar dat Google Reader stopt! Dat is echt balen. In mijn Google Reader heb ik ruim 200 RSS-feeds verzameld. Op deze manier word ik geattendeerd op alle nieuwe berichten op blogs, websites en andere online informatiebronnen. Ik gebruik voornamelijk mijn mobile RSS app om deze te lezen. Een app die ik altijd in mijn top 5 van iPadapps heb genoemd. Naast Twitter en mail is dit informatiebron.

GoogleReader

@ savegooglereader.org

Inmiddels verschijnen er allerlei lijstjes met alternatieven: deze, deze, deze en deze.
Desktop-Readers en Browser afhankelijke Readers zijn voor mij geen opties. Ik wil mijn RSS op al mijn devices kunnen lezen. Ik wil ze fulltext kunnen doorzoeken, mijn notitie en tags kunnen toevoegen, kunnen delen, etc.

En dan al het werk: aanpassen van RSS-pagina van Dingen@zuyd, workshop info. En al die collega’s en studenten dan die ik inmiddels Google Reader had geadviseerd? Maar ik wacht nog even met verhuizen. Misschien dat Google tot nog tot inkeer komt. Er is al een actiegroep: Keep Google Reader running waar je een petitie kan ondertekenen. Ik heb het al gedaan. Doe jij het ook nog? Please!

Natuurlijk is er ook al een site Save Google Reader waarop deze parodie te vinden is (via NRC: een dolk in de harten van bloggers)

Ik snap niet dat er geen abonnementsversie wordt aangeboden. Ik had er wel voor willen betalen.
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 14 maart 2013, in Apps, Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Bedankt voor je link Judith! Ik hoop net als jij dat Reeder, Feedly of Digg met een crossplatform oplossing komt! Treffende kop met filmpje van NRC inderdaad.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: