Trends Horizon Report 2013


Goedenavond Marcel,

Gisteren kwam ik op Martingfacts het artikel: Handig: alle trends 2013 voor social media, digital marketing, internet en mobile in 1 artikel. Inderdaad handig al die 165(!) trends op een rijtje ūüėČ Ik heb ze niet allemaal bekeken. Ik was eigenlijk meer benieuwd of de preview van het Horizon Report al uit was. Elk jaar publiceren¬†Educause¬†en¬†New Media Consortium¬†het Horizon Report waarin de trends over de nabije en iets verdere toekomst op het gebied van ict in het onderwijs worden beschreven.¬†En jawel, zie hier

horizon 2013

Trends die op de short list staan waar we de komende jaren rekening mee moeten houden;

Binnen 1 jaar:
* Massively Open Online Courses
* Tablet Computing
Flipped Classroom
Mobile Apps
Opvallende (maar niet verrassende) nieuwe binnenkomers zijn Flipped Classroom en MOOC’s. De mobile apps en tablet computing werden vorig jaar ook als trends benoemd die binnen 1 jaar omarmd zouden zijn. Zo snel is het toch niet gegaan.

2-3 jaar:
* Big Data and Learning Analytics
* Game-Based Learning
Augmented Reality
The Internet of Things
Vorig jaar stonden Game-Based Learning en Learning Analytics ook op deze positie. Internet of Things schuift wat op en Augmented Reality is weer terug in het overzicht.

3-5 jaar:
* 3D Printing
* Wearable Technology
Flexible Displays
Next Generation Batteries
De¬†Gesture-Based Computing wordt niet meer als top trends gezien voor de komende jaren ūüė¶ Ja en 3D printing wordt booming.
Toch gek dat e-Books niet meer vermeld worden, of is dat in Amerika binnen het onderwijs al gemeengoed? Ik dacht het toch niet.

Van deze 12 zijn er 6 geselecteerd (die met de *) waarvoor projecten ingediend kunnen worden voor het offici√ęle Horizon rapport (verschijnt begin februari), hiervan is inmiddels ook al een preview beschikbaar.

Leuke trends waar we toch wel leuke innovatieve projecten voor kunnen bedenken!
Fijne avond.

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 2 januari 2013, in eLearning en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: