jujuutje@SURFmagazine


Dag Marcel,

Trots, maar ook heel spannend … mijn 1e gedrukte publicatie!
Vlak voor mijn reis naar Nepal werd ik benaderd of ik de column op de achterkant van SURFmagazine wilde schrijven. En nu is ’t ie dan gedrukt! Donderdag 6 december zal ie bij mij  thuis in de brievenbus vallen. Mocht je ook geïnteresseerd zijn in een gratis abonnement. Dit kan je aanvragen via  www.surf.nl/magazine. SURFmagazine is een kwartaalblad met nieuws en achtergrondinformatie over ICT voor het hoger onderwijs en onderzoek. Uiteraard is SURFmagine ook digitaal te lezen.

SURFmagazine

klik op de afbeelding om mijn column te lezen

Uiteraard gaat mijn bijdrage over ‘open’, mijn favoriete Zuydwaarde waarover ik al vaker geblogd heb. Het nadeel van een column schrijven is (naast de tijdsdruk 😦 ) het beperkt aantal woorden die gebruikt mogen worden. Ik had nog zoveel te vertellen, bv. over hoe we met dingen.zuyd.nl medewerkers kennis laten maken met web2.o tools. Heb ik je al verteld dat deze site nu zelfs door studenten van een minor van PBM als startpunt wordt gebruikt? Blog hierover volgt!
Onze Nieuwsflits I for you en de On Tour (onze tocht langs alle Zuydgebouwen) leveren steeds meer verzoeken om advies en ondersteuning over interactieve onderwijsvormen op. Stemmen in de klas, gameprincipes integreren in je onderwijs, experimenteren met wiki’s etc. Steeds meer collega’s gaan bloggen en twitteren. Zelfs Zuydtweeps werkzaam in 1 gebouw die elkaar via Twitter ontmoeten. Ik word daar blij van!

Dan is er ook open data, open access, open content waar ik als informatieprofessional zoveel waarde aan hecht. Ik moet nu echt die notitie over auteursrechten (weer) eens herschrijven zodat dit ook binnen Zuyd de aandacht krijgt die het verdient.

Judith

 

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 4 december 2012, in Miscellaneous en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 6 reacties.

  1. Judith, gefeliciteerd! Grappig dat na je talloze on line publicaties zo’n gedrukte publicatie toch anders is. Je staat er goed op by the way :-). Ik zal de studenten twitteren dat we in je blog genoemd worden.

    • Judith van Hooijdonk

      Danke 🙂 De foto is genomen in Nepal. Ik had net een vermoeiende tocht met vele trappen naar een mooie tempel achter de rug. Zie je niet hè? 😉

  2. Super, proficiat Judith!

  3. Sjiek zeg. Het voelt anders hè, zo’n gedrukte bijdrage. Vind ik dan. Mijn bijdragen voor Digitale bibliotheek heb ik zelfs geplastificeerd 🙂 En voor mijn ouders was het ook gaaf, een dochter die in een papieren vakblad heeft gepubliceerd. Dat is toch wat anders dan een blogpostje op persoonlijke titel schrijven 😉

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: