Top 5 inspiring musicJAMs -2-


Ha Marcel,

Een blog van Ilse vorig weekend met de titel: Weg met het slachtofferschap: 10 liedjes herinnerde me ineens weer aan onze rubriek: Top 5 Jams of … Ik was ooit eens gestart met mijn 5 inspiratieliedjes. Volgens afspraak zouden daar 3 uit worden verwijderd en aangevuld met 3 nieuwe nummers. Mijn lijstje bestond ruim 1 jaar geleden uit deze 6 😉 nummers:

5. Madness- Baggy Trousers (1980)

4. The Eagles – Hotel California (1977)

3. Earth Wind & Fire – Fantasy (1978)

2. Joe Cocker – With a little help from my friends  (1968)

1. Coldplay – Viva la Vida (2008)

+1. Bob Marley – Jamming (1977)

Deze mooie nummers zijn me nog even dierbaar maar ik ruil ze allemaal in voor 5 andere. De keuze van muziek heeft toch veel te maken met de fase waar je in zit en in welke mood je bent. Daarom nu deze keuze.

5. George Benson – The Ghetto

Het laatste half jaar ben ik weer vaak alleen heen en weer naar mijn ouders gereden in het Brabantse land. Onderweg vermaak ik me dan met mooie muziek o.a. de filmmuziek van Intouchables (heb je de film nou al gezien?). Bij dit nummer moest ik toch altijd wel denken aan de reorganisatie waar we in zaten/zitten. Het is dan wel geen echte getto gelukkig, het hele proces roept bij mij soms wel een gevoel op van ‘de-sterkste-overwint-altijd’. Echter, de heerlijk jazzy gitaarmuziek van George Benson geeft mij een van ‘mij-krijgen-ze-niet-klein’ gevoel. En dan volume helemaal open en met 120 km op cruise-control op de Belgische snelweg 🙂

4. Triggerfinger – I follow Rivers

‘I follow’ hoort natuurlijk bij mijn Social Media activiteiten 🙂
Het orginele nummer vind ik niet mooi, maar deze creatieve variant van Triggerfinger is briljant. Als je open en zonder vooroordeel  naar iets kijkt, kan er toch weer iets nieuws en moois ontstaan. Dat heb ik het afgelopen jaar ook geleerd tijdens mijn creatief-denken cursus, ik vergeet het alleen zo vaak.

3. Stevie Wonder – Master Blaster (Jammin’)

Natuurlijk moet er een Jamming nummer in. Ik hou van onze JAMmed*) manier van werken.
*) betekenis: verstorend 🙂

2. Sandra van Nieuwland – Keep your head up

Tijdens de vele TEDTalks die ik gisteren tijdens Kennis in Bedrijf heb gezien, kwam voor mij 1 thema bovendrijven: kwetsbaar en open durven zijn. Dat heeft vast te maken met mijn state of mind van deze week. Kracht en kwetsbaarheid gaan samen, dat laat Sandra van Nieuwland (de nieuwe Voice of Holland voor mij) in dit nummer horen. (Kijk hier voor TVOH-versie)

1. Nina Simone – Feeling Good

Elke dag weer nieuwe kansen en verwonderingen. Dit nummer geeft mij een goed gevoel, en daar hou ik van! (En van dezelfde cd ‘Intouchabes’:))

Goed weekend.
Nu inspiratie zoeken voor Sinterklaas.

Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 30 november 2012, in Inspiring, Top 5 JAMs en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. Ilse Meelberghs

    Ik heb met veel plezier ze allemaal geluisterd tijdens het voorbereiden van de les samenwerken. Ga nu je video van de Marshmallows integreren.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: