Welterusten en droom lekker! Met je TED naar bed!


Slaap lekker Judith,

In deze tijden waar voetballers en fans beginnen te dromen van kampioenschappen. In de maanden waarin dromen Olympisch worden. Daar krijgen wij een droom op een presenteerblaadje aangereikt!

TEDx Zuyd. Klinkt stoer. Maar TEDx ‘iedere stad of regio waartoe.we behoren’ mag natuurlijk ook. Maikel Andelbeek riep het. Zo zomaar. Helemaal van uit China! En hij wilde zich er met een groep IMers ook nog opgooien ;). Wat willen we nog meer?

Wat een mooie droom! Maar ik ben toch stiekem een beetje bang voor de loerende nachtmerrie. De TED is toch veel te groot voor ons? Ook al is het een TEDx (de x staat voor onafhankelijk), dat klinkt als zo iets groots, dat krijgen we niet naar ons toe. Is dat niet van dezelfde orde als de Spelen in 2028 naar Nederland halen? Weet je waar de angst vandaan komt? Vanuit jouw Maastricht! Ik snap het niet waarom Maastricht haar TEDx laat gaan, daar moet een goede reden achter zitten, of liggen ze daar te slapen? Ben erg benieuwd of jij daar met jouw hoge connecties (ook al is burgemeester Hoes niet meer op twitter) achter kunt komen. Want als er 1 TriHelix optie voor het oprapen ligt die ons als kennisregio op de kaart kan houden dan is het TED wel.

Zou wel echt leuk zijn!

Toch nog maar nachtje over slapen! Wellicht met een dropout die gewoon deed, fun had, maar waarbij ook de vraag gesteld moet worden of de game nog steeds zijn droom is.

De link als de video op een mobiel apparaat niet afspeeld.

Goedenacht en groetjes Marcel

Verzonden vanaf Samsung-tablet

Geplaatst op 16 april 2012, in Inspiring en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

 1. Hey Marcel,

  leuk dat mijn idee/suggestie zo bekeken wordt! Dat geeft mij goede moed voor de toekomst! Je zegt “De TED is toch veel te groot voor ons?”, maar dit valt wel mee. TEDx-events zijn al te organiseren vanaf 10 man en met 1 spreker. Je kunt ook events organiseren met 5 sprekers op een middag of een hele dag met 10-12 sprekers, het is dus heel mooi schaalbaar!

  Wat het uit Maastricht gaan betreft; een van de organisatoren van TEDxMaastricht is een vriend van me, maar het thema focust zich op healthcare, iets dat mij minder ligt. Van hem weet ik dan ook dat TEDxMaastricht nog steeds sterk gaat en waarschijnlijk nog vele jaren mee zal gaan 😉

  En wat de verdere realisatie van een TEDx betreft; ik ben er al aan aan het werken en zal er zeer zeker mee verder gaan!

  Groeten,
  Maikel

  • Judith van Hooijdonk

   aha, jij hebt het korte lijntje met Tedx Maastricht! Super, Maikel. Ik ben benieuwd! Onze medewerking heb je 🙂
   Groetjes, daar in China

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: