Liefde voor het vak


Dag Marcel,

Via mijn ‘soulmate op mijn twitterlijntje’ Annie Maessen zag ik onderstaand filmpje op Beeldblog Brekend over De geboorte van een boek

Wat een liefde voor het vak spreekt hier uit. Vakmanschap dat bewaard moet blijven!
Heel héél lang geleden 😉 op mijn 1e stageplaats, heb ik ook nog wel eens meegewerkt op een boekbinderij van de Provinciale Bibliotheek Middelburg. Machtig mooi werk.

Hoewel ik bekend sta als grootgebruiker van nieuwe media, hecht ik toch ook nog veel waarde aan het oude. Zonder geschiedenis geen toekomst. Zo deelde collega Philip een filmpje over The New York Public Library, de bibliotheek waar ik afgelopen zomer ook mijn hart aan heb verloren (en waar Jack ook deze week is geweest), wat een inspirerend prachtig mooi gebouw. Jouw guru Jane McGonigal heeft vorig jaar een game ‘Find the future’ ontworpen ter viering van het 100-jaar bestaan van deze bibliotheek.

“Know the past, find the future”, zoals in het filmpje te horen is met de prachtige Carmina Burana. Het zou toch wat zijn als we zo’n filmpje en game voor informatievaardigheden voor Zuyd zouden kunnen maken. *Dreambeaming*
The New York Public Library  is een organisatie die nadenkt over de toekomst met respect voor het verleden. Geen wonder dat hun thema’s Discover – Connect – Get Inspired! zijn. *Dreambeaming*

Het is begin van de goede week. Ik ga me vanmiddag onderdompelen in de Matthäus Passion in het Parkstad Theater Heerlen. Mijn eerste keer, ik ben benieuwd. Ik heb me voorbereid met de Mattheus Passion voor Dummies. *grijns*

Fijne zondag!
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 1 april 2012, in Inspiring en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: