Samenwerken op Robotniveau!


Ha die Judith,

He, eindelijk! Na weken van werk waarin ik me heb bezig gehouden met functioneringsgesprekken, reorganisaties en het begeleiden van afstudeerders, heb ik eindelijk weer een (kort) onderwerp gevonden om over te bloggen.

Het is iets waar Bart van Wunnik (student die veel met Robotica bezig is) en onze collega Bart van ICTOS (ook een Robotfan!) me al veel eerder attent op hebben gemaakt. Namelijk de quadrocopter (en dan in Robot vorm). Wellicht dat Rudi, die de Robot Zeppelin heeft gemaakt, zin, tijd en energie heeft om er een proberen te maken, maar deze Robots zijn erg leuk en er is veel van te leren, maar ook veel mee te innoveren.

Via twitter (off course) werd ik attent gemaakt op het volgende filmpje:

Gaaf he! En dan moet je je voorstellen dat dit bereikbaar materiaal is. Ik bedoel dit zijn kleine robotjes die geen 10.000en euro’s kosten om aan te schaffen. Sterker nog de collega’s van Maastricht University hebben ook een ‘swarm’ (groep) van Robots in hun bezit. Weliswaar vliegen die niet, maar om de technieken te leren, uit te proberen en te innoveren zijn die goed genoeg.

Toen ik vanochtend op zoek was naar een onderwerp om over te bloggen, kwam ik bij een van mijn inspiratiebronnen (www.ted.com) het volgende filmpje tegen en ja het is ook nog waar ook. Het youtube filmpje is gewoon onderdeel van! Vijah Kumar en zijn studenten leggen de hele principes uit. Zowel van het robotindividu als van de samenwerkende robots.

Je snapt dat ik ga sparen 😉 Althans vanuit de opleiding gedacht. Ik ben overigens erg benieuwd of wij mensen ook nog een keer op deze manier leren samen te werken. Wat denk jij?

Groet Marcel

Geplaatst op 5 maart 2012, in Inspiring en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: