21 eDingen en Zuyd


Hoi Marcel,

Tijdens ons wekelijks teambijpraatuurtje heb ik jou en onze collega’s verteld dat ik samen met de collega’s van Zuyd Bibliotheek druk bezig ben om de 21 eDingen van SURF om te zetten naar een blended cursus voor Zuyd medewerkers. Graag wil ik deze omgeving voor 11 april, de dag van de Get Together, de onderwijsconferentie van Zuyd klaar hebben. Maar dat gaat vast lukken!
Ook heb ik verteld dat ik voor de kerstvakantie telefonisch geïnterviewd ben m.b.t. deze 21 eDingen. Afgelopen weekend, zag ik op de LinkedIn community, is tot mijn verrassing het interview gepubliceerd op de 21edingen van SURF.


Lees hier het volledig interview met mij.

Naast Zuyd worden ook ervaringen van de Hogeschool van Amsterdam, Universiteit van Amsterdam en Fontys gedeeld. Iedereen loopt toch een beetje tegen dezelfde problematiek aan en probeert binnen de eigen organisatie met de middelen die ter beschikking staan, het te implementeren.

 

Maar zoals ik in interview zeg, we zijn het verder aan het uitrollen. Er waren wat technische problemen alvorens we de data die we van SURF hadden ontvangen (dank!), konden omzetten naar onze eigen WordPressomgeving. Vlak voor de kerstvakantie is dat gelukt. Afgelopen weken heb ik onze bibliotheekcollega’s korte instructie WordPress gegeven, maar dat hadden ze natuurlijk snel onder de knie. De afspraken die we gemaakt hebben, heb ik inmiddels vastgelegd.Verdere communicatie vindt plaats via Yammer.

De site is al online, je mag wel even kijken 🙂 op edingen.zuyd.nl

Je ziet dat ik voor dezelfde look-and-feel als de Dr.Blackboard site heb gekozen. Er moet alleen nog een mooie header gemaakt worden. Kan je me daar bij helpen?
Daarnaast twijfel ik nog over de naamgeving: worden het Zuyd Dingen (is wel handig voor evt. te gebruiken #) of Dingen van Zuyd? of laten we het eDingen@Zuyd? We hebben het natuurlijk over eDingen (van SURFmedia tot YouTube, van weblogs tot microbloggen en van wiki’s tot stemmen-in-de-klas) maar ook over iDingen (Informatievaardigheden variërend van plagiaat tot creative commons). Wat vinden jullie?

Groetjes,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 7 februari 2012, in 21st century skills, Social Media en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: