Training Social Media M&C #Zuyd


Goedemorgen Marcel,

Dinsdag hebben Annelies Falk  en ik de 3e en laatste bijeenkomst voor het Netwerk PR & Communicatie. Het zijn collega’s van zowel de Dienst Marketing & Communicatie als collega’s die verantwoordelijk zijn voor marketing en PR voor hun faculteit, pardon die heten tegenwoordig kenniscentrum 😉
Tijdens deze laatste bijeenkomst moeten de deelnemers een social media plan presenteren. Annelies en ik waren erg benieuwd of we iets binnen zouden krijgen, maar vrijdag zaten er wel 7 plannen in mijn mailbox! Super! Ik zag dat er ook gegrasduind was in Netvibes, mijn bronnenbank voor deze training.

foto via Peter Smeets

We gaan het morgen allemaal bespreken. Natuurlijk betrekken we hierbij ook de input van Justine van den Berg. De Onderwijs Tapas waren een groot succes qua opkomst, meer dan 100 collega’s. Het is erg jammer dat de opname en live stream van de weblecture mislukt zijn, maar we gaan het zeker bij een andere gelegenheid weer gebruiken, want collega’s waardeerden het zeer. Via Zuyd bibliotheek is nog een gedeelte terug te beluisteren (opname van de videoconferencing).

De tweets zijn nog terug te bekijken via Twubs en Archivist.
Archivist heeft ook een analyse gemaakt van de geplaatste tweets, niet zo spectaculair met 105 tweets, maar toch wel leuk.


Er waren een paar topics die wat extra aandacht kregen zoals: wel of niet een gedragscode & wel of geen beleid.

Deze onderwerpen komen morgen vast nog wel ter sprake. Voor mij hoort social media gewoon een onderdeel te zijn van je communicatiestrategie. En richtlijnen? Daar heb ik al vaker over geblogd: hier en hier. Nee, niet voor mij, een integriteitscode Zuyd is wat mij betreft voldoende.
Onze training is voor het Netwerk PR en Marketing, daarom bekijken we de inzet van social media voornamelijk als marketing- en communicatietool en minder als didactisch instrument. In de meeste ingediende social media plannen wordt  gesproken over binding met alumni, werving nieuwe studenten, contact met werkveld.
De Cool widget vond ik een erg leuke tool om het opleidingenaanbod van de regio Arnhem / Nijmegen onder de aandacht te brengen. Ook een leuk idee om zoiets voor Zuyd te ontwikkelen?
De inzet van social media voor evenementen miste ik in de presentatie van Justine, maar dat is misschien al zo vanzelf sprekend 😉
Het belangrijkste voor mij wat Justine zei was dat sociaal media een cultuur van delen creeert met een hoge ‘gun ‘& ‘fun’ factor. Ja, waarom mag werken en leren niet iets leuks zijn? Net als HAN hebben wij ook een pot goud: zo’n 15.000 studenten en 1.500 medewerkers, 16.500 kennisdelers als ambassadeurs van Zuyd! Stel je eens voor hoe krachtig deze community zou zijn als ze meer durven te delen!
groetjes,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 17 oktober 2011, in Social Media en getagd als , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Goedemiddag Judith,

    Ik denk dat we dat delen moeten stimuleren. En in het kader van gunnen en funnen kom ik hierop binnenkort in een blog terug. Maar het S.P.E.L element moet er dan wel in verwerkt worden!

    Goed om te zien dat de eerste stappen wel gemaakt worden!

    Groet Marcel

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: