Van die dingen #Zuydkermis


Goedemiddag Marcel,

Enkele maanden geleden heb ik aan een blogkermis meegedaan over het gebruik van internetbronnen. Weet je nog? Ik vond dit ook een leuk idee voor onze eDingenkluppie. Nu vond ik daar de tijd wel rijp voor. Donderdag 9 juni hebben we onze laatste bijeenkomst.
Bij een afsluiting hoort een evaluatie. Ik heb tijdens de laatste bijeenkomst al door laten schemeren dat ik dit graag in de vorm van een blogkermis terug wil zien.
We zijn begonnen met bloggen en we eindigen er mee ūüėČ

Wat is nu een blogkermis?
Een blogkermis (of blog carnival) is een verzameling postings rond een thema met als doel een aantal bloggers bij elkaar te brengen. Iemand start een onderwerp, en daarop wordt door verschillende bloggers binnen een bepaalde tijd geantwoord in de vorm van een posting. Meestal met link naar die originele oproep, en na verloop van tijd worden de postings verzameld in een overzicht.

Het afgelopen studiejaar zijn wij samen met Rienke onder de vlag van ZuydPlein gestart met eDingen@Zuyd. Uitgangspunt was de 21 eDingen cursus van SURF. We hadden 15 aanmeldingen, uiteindelijk met 12 personen gestart. Collega’s van faculteit Onderwijs, Academie Verloskunde, Hotelschool, Gezondheid en Techniek, Informatica, heel divers dus. Elke 1e donderdag van de maand hadden we een bijeenkomst, in totaal 8.
De behandelde onderwerpen waren:

  1. Weblogs
  2. RSS en startpagina’s
  3. Microbloggen en eCommunicatie
  4. Screencasting
  5. Video zoeken en gebruiken
  6. Google Apps
  7. Social Bookmarking
  8. Wiki’s is het laatste ‘ding’

Samen met onze collega’s van de Bibliotheek Zuyd¬†hebben we de workshops verzorgd.
Onze communicatie verliep via een Blackboardcursus en Yammer.

Graag wil dat jullie, lieve deelnemers bloggen met als onderwerp:¬†Wat was jouw ‘ding’ / Was het wel jouw ‘ding’?¬†Gebruik¬†#Zuydkermis¬†in de titel van je blogpost.
Deze uitnodiging geldt ook deelnemers die door allerlei oorzaken niet het hele traject hebben doorlopen. Op basis van jullie ervaringen willen we eDingen@Zuyd volgend studiejaar bijstellen. Want we willen wel door gaan!

Welke ‘dingen’ zet je als didactische tool in binnen je onderwijs? Wat gebruik je als deskundigheidsbevorderingstool? Of als personal branding-tool? Wat is jouw ‘hebbeding’?
Wat kan er gedaan worden om eDingen@Zuyd te verbeteren? Denk aan aangeboden workshops, tijdstip, begeleiding? Heb je ook de informatie van 21 eDingen gebruikt?
Kortom: wat heeft eDingen jou gebracht?

Doe mee aan de blogkermis, gebruik de #Zuydkermis. Schrijf een blog over wat eDingen jou heeft gebracht. Ik zorg voor een samenvatting. De deadline is dinsdag 7 juni!

De laatste bijeenkomst is donderdag 9 juni op de Hoge Hotelschool in Maastricht. In plaats van onze gezamenlijke broodmaaltijd, sluiten we af met een borrel met tapas in de Le Coin, de loungeruimte van het Teaching Hotel. Laten jullie even weten of je erbij bent?

groet,
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 23 mei 2011, in Social Media en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: