Het nieuwe seizoen is begonnen…


Hallo Judith!

Na een heerlijke vakantie in Villa Pellegrino , twee weekjes ‘zomerwerken’ op de Hogeschool en een week KinderVakantieWerk is het seizoen weer begonnen!

Het schoolseizoen, het televisieseizoen, het raadswerkseizoen, het nieuwe jeugdwerkseizoen en last but not least ook het BLOG seizoen. Met mijn flexibiliteit en impulsiviteit in mijn ene hand en mijn nieuwe werkrooster in mijn andere toch proberen om iets van jouw discipline te evenaren. Wellicht goed om op zoek te gaan naar een 2.0 of 3.0 tool of gadget die me daarbij gaat helpen!

Ik merk overigens dat ik tijdens de vakantie nauwelijks iets getwittert, geyammerd of gehyved heb. Wel heb ik de connectie gelegd naar de omgeving waar ik op vakantie ben geweest via facebook. In de twee weken dat ik na de vakantie aan het werk was ben ik ‘wederom’ op een zoektocht geweest naar een tool of tools die mijn social networks samenpakt en waarmee ik handig aan de slag kan. Ik dacht het gevonden te hebben door de Outlook Social Connector(s) te proberen. Aangezien we Office 2007 op onze werkcomputers hebben staan en de connector pas tot bloei komt op 2010 (zo gaan de verhalen) heb ik dus slechts een preview kunnen bekijken. In 2007 brengt dat in ieder geval nog niet wat ik er van verwacht had, maar geheel nutteloos is het niet. Op het moment dat je een mail van iemand krijgt kun je zien of die persoon zich (natuurlijk met betreffende mailadres) heeft toegevoegd aan of LinkedIn, of Facebook of MSN. Er is helaas nog geen link naar twitter. Maar het is niet de verzamelbak die ik zoek waarbij ik alle berichten binnenkrijg op 1 applicatie en van daaruit naar de verschillende social networks iets kan sturen. Yoono werkte daarvoor voor mij prettiger. Daarover in een latere blog meer, want ik weet dat jij hier al eerder mee bezig bent geweest.

In mijn nieuwe werkrooster staat ook Web2.0. zodat ik wat ruimte heb om samen met jou (???) te werken aan de 21 e-dingen. Ik begreep van onze nieuwe collega Rienke dat zij ook graag hieraan wilde meewerken. Het wordt tijd dat we ondere andere op dit gebied op Zuyd wat stappen gaan nemen in het nieuwe seizoen. En het slechte voorbeeld van ons college van bestuur dat stopt met Bloggen gaan we toch zeker niet volgen? Toch?

Je hebt me in de vakantie gewezen op een artikel van Mart Smeets waarin hij o.a. U2 noemt en aangeeft dat U2 meer juweeltjes heeft dan de bekende nummers. Aangezien het weer al herfstachtig is (op 31 augustus!) en het een klein beetje pijn doet dat ik toch geen kaarten heb voor het concert eind september is hier een van die juweeltjes. Overigens gaat het net zoals bij sieraden ook in de muziek zo juweeltjes in een doos zijn mooi, maar ze zijn mooier als ze gedragen worden. Muziek is mooi, maar een live-versie is nog mooier. Dit geldt ook voor Web 2.0 en de overige ICT ontwikkelingen. Ze zijn leuk en mooi, maar nog mooier als we ze gaan gebruiken!

Groetjes Marcel

Geplaatst op 31 augustus 2010, in Geen categorie en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: