Zuyd2.0


Bedankt voor de felicitaties Marcel, maar ik ben inderdaad al langer bibliothecaris. Ik heb nu een hogeschooljubileum, mijn 25 jarig vakvrouwschap heb ik 2 jaar geleden gehad. Voor mijn hogeschoolcarrière heb ik 2 jaar in de Gemeentebibliotheek Rotterdam gewerkt. Mijn werk daar bestond uit kranten en opiniebladen documenteren tbv het RADIC, Rottterdams Actueel Documentatie- en InformatieCentrum. Toendertijd werd elke artikel uitgeknipt en in een hangmap gestopt. Jaja.
Tot zover mijn ‘betaald informatie professionalschap’. Daarvoor heb tijdens mijn werkloosheid (begin jaren tachtig) een documentatiecentrum voor de wereldwinkel in Bergen op Zoom opgezet.
Inderdaad zowel privé als werk ben ik met structureren en delen van informatie bezig. Zoals tweep Dymphie op haar blog schreef “een goede informatiespecialist is eigenlijk een soort huisvrouw: je werk is nooit klaar”. Dit nav mijn tweet over de integriteitscode (werk=werk privé=privé :S) die bij mijn nieuwe arbeidsovereenkomst zat, zie mijn eerder blogbericht hierover.
Toevalig stuitte ik op een leuk blogbericht van Hans Heesterbeek over de scheiding tussen werk en privé. Hij is van mening dat je overal jezelf moet zijn en al je talenten overal moet inzetten. Hij eindigt met de zin “Dus als je jezelf een plezier wilt doen en het veel leuker wilt hebben hou dan werk en prive niet gescheiden”. 😀
Ik vind mezelf een werknemer2.0 maar werken we al in een organisatie2.0?
In het boek Twitteren op je werk (maar ook in andere literatuur terug te vinden) las ik de spelregels voor een organisatie2.0 :
Wijgevoel creeëren (Merk Zuyd!), gebruik maken van bruggenbouwers tussen verschillende groepen (wij op ZuydPLEIN) en gebuik maken van open platforms (de communities) om kennis te delen (ipv al die e-mail).
Zuyd is al op weg. Ons CvB blogt en we hebben ook samen kunnen werken aan een beleidsvisie in de vorm van een wiki. Niets dan lof hiervoor, maar het Infonet is echt nog geen intranet2.0.
Collegatweep Johan stuurde nog een interessante tweet over intranet2.0. Hoewel de schrijver van dit artikel liever over social intranet spreekt dan intranet2.0 geeft hij enkele aardige tips om dit te verwezelijken. Het draait allemaal om participatie, erkenning en samenwerking.
Maar 2.0 of niet, social media is gewoon keihard werken, zegt Jim Stolze op zijn weblog (wel leuk hard werken :). Je moet daar tijd en speelgelegenheid voor krijgen (nemen?), maar omdat ik dat niet doe, worden mijn 2.0 werkactiviteiten vooral in privé-tijd uitgevoerd.
Je kent misschien het Social Media Revolution filmpje? Ook hierin kan je zien hoe snel (alleen door de jeugd?) nieuwe media/technologie omarmd wordt. Inmiddels is er ook een Nederlandse versie, maar die heeft zo’n oninspirerend achtergrondmuziekje.
Daarom hierbij de ge-update Engelstalige versie.
Onze tweep DutchKendoka is ook op de 2.0-toer 🙂 maar daarover praat ik je volgende week wel bij.
Tot dan!
Judith

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 15 mei 2010, in Miscellaneous en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: