Kindle op Surface en epub compabiliteit


Ha Judith,

Het heeft weer even geduurd, maar ik kan het nog wel. Of het nu komt over je blog over professionaliteit of over social learning, ik weet het niet. Misschien wel door de ontmoeting met Petra die ik via jou heb leren kennen, ik heb geen idee. Maar ik mag als je vaste side-kick van mezelf weer iets posten.

Laten we het houden op dat ik op zoek ben geweest naar een nieuw plekje, een nieuwe rol en een nieuwe invulling van werkzaamheden binnen Zuyd. Voor een deel ligt het voor je voeten, doe je het al maar moet je alleen met de neus op de feiten worden geduwd en voor een deel moet je het jezelf maken. Hoe dan ook, deze organisator, onderzoeker, onderwijzer, improvisator, innovator, inspirator is bezig en kan weer delen uit het dagelijks leven.

In het kader van mijn promotieonderzoek en het schrijven van het plan/aanvraagdocumenten voor subsidies ben ik vandaag bezig geweest in allerlei oude en nieuwe documenten. Via de Design Science Research Group ben ik aan een handboek gekomen dat gaat helpen bij de structuur. Je kunt deze ook vinden via http://www.dsrg.nl/ maar ik heb hem inmiddels op mijn Surface staan al was dat niet makkelijk. Dat wil ik even delen, want eigenlijk zou dat e-boek verhaal makkelijker moeten, vind ik.

Via de webshop heb ik het boek gekocht en gedownload. Op de een of andere manier opende het boek niet via mijn epubreader en toen begon mijn worsteling. Ik wilde een poging wagen om het op mijn Kindle te kregen waar ik meer boeken (die ik via Amazon gekocht heb) op heb staan. Het lukte me allereerst niet om een import functie te vinden. De windows 8 versie van Kindle heeft eigenlijk alleen een store en my content versie. Al zoekende kwam ik terecht op een converter Epubor Ultimate. Geen idee of het nodig was, maar ik heb de epub geconvert naar een Kindle for PC versie. Het deed het nog steeds niet. Dan maar een Send to Kindle gedownload. Geïnstalleerd, maar de rechtermuistoets die de optie send to kindle zou moeten geven, gaf niets. Toen besefte ik pas dat Kindle for Windows 8 iets anders is dan Kindle for PC. Daar ben ik achter gekomen via de inlog op amazon.com, waar een overzicht is van alle devices waar ik kindle op heb staan. Grijns het zijn er pas 8 of 9 ;). Nadat ik de Kindle for PC heb geinstalleerd kan ik de Send to Kindle gebruiken. Nog steeds geen idee of dit de geconverteerde versie is of niet, maar daar kom ik later nog wel achter. Het werkte in ieder geval en het Handboek van o.a. Daan Andriessen staat eindelijk in mijn Kindle. Dus nu kan ik gaan lezen en bepalen of dit voor mij handiger is dan de Design Research methodiek van Wieringa die ik ook digitaal heb, maar die wel via de epub reader te benaderen is.

Eigenlijk zou daar dit blog over moeten gaan. Wat kies ik en waarom, maar de energie is op aan het ontsluiten van het e-boek.

Tot zover voor nu.

Groet Marcel

Geplaatst op 16 mei 2016, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: