ACM Technews weekoverzicht 27-29-31 Juli


Ha Judith

De ACM is de Association for Computing Machinery, zowel vanuit een onderwijs als onderzoeksperspectief wordt er naar de ICT wereld gekeken. Met in 2011 meer dan 100.000 leden is dit een van de grootste organisaties in de Computer Science wereld. Zeg maar het ICT broertje van de Educause. Iedere week zijn er drie nieuwsberichten, ik zal proberen om wekelijks even een update te geven van nieuwsberichten die passen “in ons straatje”.

  • App ter preventie/vertraging van Alzheimer

Op de Universiteit van Ulster is samen met Amerikaanse collega’s een app ontwikkeld ter preventie of meer uitstel van Alzheimer. Niet dat ik het helemaal goed begrijp met betrekking tot de Alzheimer, maar het is duidelijk dat het een app is die gaat over gedragsverandering en het stellen van levensdoelen. Dus like SuperBetter en in mijn onderzoeksstraatje.

  • Invloed van MOOCs op onderwijs in India

Met een van de grootste populaties in de wereld is India een interessant land om te volgen. MOOCs laten daar veel meer potentie zien ten opzichte van Europe of de Verenigde Staten. En dan bedoel ik potentie met betrekking tot het gebruik van de MOOCs. Het is juist daar waar ook een markt ligt. Althans een markt van gebruikers. Zie voor meer infromatie: MOOCs Shake Up Indian Education | MIT Technology Review.

  • Hoe maak je een hololens video

Je weet dat ik de hololens ontwikkelen volg. Aangezien dit in mijn beleving een van de onderwijstools van de toekomst gaat worden. Microsoft heeft nu een video waarin ze laten zien hoe je video’s maakt voor de hololens. De Haku is natuurlijk lachen, maar ik hoop dat het echt zo makkelijk gemaakt wordt als het nu lijkt.

Tot zo ver het eerste weekoverzicht. Nee er zijn in totaal een 45 tal artikelen in de berichten die ik krijg, maar ze gaan van testomgevingen voor cloud computing architecturen, ethische keuze’s die zelfrijdende auto’s moeten maken, Obama’s investering in supercomputers, Virtual Reality, nieuwe manieren van WiFi in wearables en de vraag hoeveel informatie de aarde kan opslaan/bevatten. Te veel om samen te vatten, dus de selecties zijn op basis van titel lezen en scans.

Groet Marcel

Geplaatst op 1 augustus 2015, in Innovatie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: