Blog exporteren


Ha Marcel

Voor de MLI heb ik voor 2 leerarrangementen moeten bloggen. Vorig jaar op het einde van het 2e leerarrangement toen we alles moesten inleveren tbv accreditatiecommissie, werd ons gevraagd alle documenten in PDF op te sturen. Ik heb toen op mijn MLI-blog JOULE4JOU een blogbericht geplaatst hoe je een blog kunt exporteren naar PDF.

Voor het leerarrangement waar ik nu mee bezig ben, bloggen we ook. Nu wordt het wel verplicht je blog te exporteren en in te leveren. Dit is niet zo moeilijk. Zowel bij WordPress als bij Blogger bestaat de mogelijkheid om je blog te exporteren.
Maar dan ontvang je een XML-bestand …. Niet zo handig om te lezen voor je beoordelaars en de accreditatiecommissie 😦

Daar is wel een handig hulpmiddel voor: Blogbooker.

Nu bedacht ik me gisteravond dat ik op JOULE4JOU voor 3 leerarrangementen heb geblogd, terwijl ik over een paar weken alleen de blogberichten van het laatste leerarrangement moet inleveren. Als ik mijn blog exporteer, dan exporteer ik het hele blog.

mmm. Wat nu ? Think. Think….

Daar heb ik nu het volgende op gevonden: Blog exporteren -> XML-bestand via Blogbooker converteren naar PDF -> via PDFtoWord converteren en vervolgens in Word de juiste blogpost selecteren en dat vervolgens weer in PDF opslaan.

Misschien kan het handiger? Heb jij een idee? Voorlopig ben ik het zo van plan. Ik heb er maar even een powerpointje van gemaakt en in Slideshare geüpload. Ook handig voor mijn medestudenten en voor docenten die bloggen didactisch inzetten en blogberichten summatief beoordelen en daarom zo’n 7 jaar moeten bewaren.

Judith

 

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 24 maart 2015, in Shared 2 Use, Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 2 reacties.

  1. In WordPress was het gemakkelijker geweest (http://rsnijders.info/vakblog/2015/01/02/blogbooker/) aangezien je daar bij het exporteren van je blog naar een xml-bestand kunt kiezen om een selectie te maken op categorie en/of datum. Ik gebruik dat zelf om een PDF-backup te maken per jaar van mijn blog.

    Ik neem aan dat het niet kan in Blogger?

    Het zou ook niet uit moeten maken want als ik het me goed herinner kun je ook bij BlogBooker bij het importeren van het (volledige) xml-bestand aangeven of je alleen een selectie op basis van data wilt converteren, juist omdat het niet altijd logisch is om een jarenlange historie van blogposts te converteren. Volgens mij heb je dus iets ingewikkelder gedaan dan nodig is 🙂

    • Judith van Hooijdonk

      Ha Raymond! Bedankt voor je reactie. Ik gebruik naast de self-hosted variant (waarbij het wel kan) ook de hosted versie van WordPress (zoals dit blog) waarbij de mogelijkheden om te exporteren beperkt zijn tot xml. Ik zag nu wel dat ik idd ook per categorie kan exporteren.Thx voor de tip! Dit kan niet bij Blogger. Ik kan idd wel via Blogbooker ook selecteren op datum, dat had ik over het hoofd gezien. Ga ik nog even aanpassen in pp 🙂

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: