Top 3 communities in (health) game research (stand van zaken 2014)


Ha Judith,

Tijdens mijn zoektocht voor mijn literatuur review kom ik natuurlijk ‘de’ academische (sort of) communities tegen rondom collaboration, gaming, health en de combinatie daarvan. Je ziet toch dat internet een medium is waar scholarly en geinteresseerden zich verzamelen om te delen. Onderzoeken, proceedings en artikelen worden uitgewisseld op conferenties, in journals maar ook via mailinglijsten en websites.

Ik was al op de hoogte van een aantal interessante research communities en sites rondom games binnen de gezondheidszorg. De top 3 van dit moment:

  • De Games4Health Community en de Games4Health Europe Community kende je al. Mijn trip naar Boston naar het congres van de eerste en mijn eerdere trip naar Amsterdam naar de Europeese variant was zeer inspirerend.

games4health

  • De healthgamesresearch website heeft links naar allerlei publicaties en lopende onderzoeken naar research binnen health gaming.

 

  • De Games 4 Health Journal waarin peer reviewed artikelen gepubliceerd worden.

showCoverImage

 

Omdat ik nu in deze fase van mijn onderzoek aan het zoeken ben naar research gedaan op het gebruik van social support binnen games kom ik allerlei andere communities tegen die me bij mijn onderzoek verder gaan helpen:

  • Bij de computer supporter cooperative work conferences en journal hoop ik aanknopingspunten te vinden rondom onderzoek bij social support en bij de psychosociale principes die daarin spelen
  • Ik heb vandaag DiGRA ontdekt. Dat is de Digital Games Research Association en me maar meteen lid gemaakt plus geabboneerd op de mailinglists die ze hebben. Ik moet alleen kijken hoe ik bij de ‘Dutch Chapter’ kan komen 😉

digra

Om nog maar te zwijgen over de leuke boeken zoals: “Handbook of Computer Games Studies” en natuurlijk het epische “Homo Ludens” en mijn boeken over ARG die ik ‘moest’ kopen van mezelf en waar ik nog wel reviews over ga schrijven.

Weer een aantal mooie vondsten dus naast wederom zoekmachinegeweld (nu IEEE en scholar.google.com) met wederom vreemde resultaten (Als je zoekt vanaf 2014 krijg je meer resultaten dan als je zoekt vanaf 2013 bij scholar bijvoorbeeld ;))

En o ja, wederom iets geleerd wat ik al lang had moeten leren (geen AND gebruiken in Google) Grijns!

Groet Marcel

Geplaatst op 2 september 2014, in 2 B PhD JAMS. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: