Archiveren maar! Blogs & Tweets


eBookGlue

Hallo Marcel,

Ik had al een tijdje een concept-blogberichtje klaar over het maken van een eBook van ons blog. Een maand geleden las ik op eReaders een item over eBook Glue. Hiermee kan je de laatste blogberichten laten bundelen in een ePub of Mobi-ebook format. Zo kan je ons 2beJAMmed ook lezen op een tablet

Handig? Voor mij niet zo, maar wel leuk! Ik lees blogberichten wel via mijn RSSreader. Maar ik kan me voorstellen dat het voor docenten die blogs van studenten moeten beoordelen dit een handige tool is. Het is wel jammer dat de reacties niet meegenomen worden.

2bejammedbook

Staat toch leuk in mijn digitale boekenkast? šŸ˜‰

Sinds kort is het ook mogelijk om tweets te archiveren. Je hoorde het al een tijdje op twitter, maar de functionaliteit was voor Nederland nog niet beeschikbaar. Willem Karssenberg heeft een handige truc. Zet je instellingen op Engelstalig en je krijg de optie (zie na ‘opslaan’ onderaan je instellingen) ‘your Twitter archive’ en een je krijgt binnen een paar minuten een mailtje met een ZIP-file >> uitpakken en klik op index.html šŸ™‚ Lees over alle stappen om tot een archief te komen op Trendmatcher: Haal al je tweets op bij Twitter.
Je kunt je archief natuurlijk ook online zetten, ook daarover heeft Willem een blogje geschreven: Stel je Twitterarchief beschikbaar. Dat heb ik (nog) niet gedaan, ten 1e omdat ik geen eigen webruimte heb (ik zou Dropbox oid wel kunnen gebruiken) maar ik vraag me ook af voor wie dit leuk is, behalve dan voor mezelf.
Handig is dat je in je archief per maand kan bladeren. Je kunt zoeken op trefwoorden of op volgers, dat gaat goed en lekker snel. Lees ook nog het blog van Raymond Snijders Downloaden van je eigen Twitter archiefĀ met nog wat handige tips.

tweets

de 1e van mijn 13.440 tweets

Wil je je archief een beetje up-to-date houden dan is regelmatig archiveren wel een must. Ik vraag me af of ik deze discipline heb, gezien de manier waarop ik mijn backups bij hou :S Zal ik zo ook maar weer eens doen. Mooi klusje voor de zondag met het schaatsen op de achtergrond šŸ™‚

Judith

18 febr. Nog een tip:
Wil je het CSV bestand in Excel openen waardoor je ook kunt zien opĀ wie je gereageerd hebt en met welke twitter client je de tweet geplaatst hebt? Lees dan dit Stappenplan van Raymond Snijders.

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 17 februari 2013, in Social Media en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: