Klaar na 107 maanden!


Judith het is gedaan!

Ik ben er klaar mee! Nee wees gerust ik heb geen andere baan en ga Zuyd niet verlaten (althans zo ver bij mij zelf bekend is) Maar na 107 maanden heb ik geen systeembeheerder rechten meer in Blackboard.

Vanaf 2003 had ik ze! Blackboard 5.5. een solide systeem, draaide lekker binnen Zuyd. Ik mocht gelijk als ‘technisch beheerder en ontwikkelaar’ meedoen in het Implementatieplan ELO’s, deelproject 1 techniek. Onder leiding van oud CvB lid: Jos Willems. Eigenlijk was dat de eerste echte migratie. Er stonden goede afspraken in dat rapport met alle betrokkenen: bestuur, faculteiten en ondersteunende dienst. Functioneel, technisch, operationeel overal was aan gedacht. Het systeem was dan gelukkig ook een stuk minder complex dan nu. Of dat voor de Hogeschool ook zo is, dat weet ik niet zo zeker 😉 Je begint aan een klus en ik was een beetje eenoog in de wereld der blinden dus had ook voldoende tijd om voor een 9 of een 10 te gaan. Jammer genoeg is in latere jaren die ruimte beperkter geworden door en mede door een complexer systeem zijn de cijfers van migratie, voorbereiding daarvan en evaluatie wat terug moeten gaan. Goed om te zien dat mijn opvolgers weer hard bezig zijn dat cijfer te verbeteren.

Ik denk dat ik mede door Johan Vesseur en John Bijsmans als eerste ondersteuner een MDA van T-Mobile kreeg. Met die MDA heb ik menig keer in het weekend een herstart van het systeem gedaan op het moment dat het vast liep. De kamercollega’s hadden een monitoring systeeem voor me gemaakt dat me per sms waarschuwde als het systeem down was. Een M.O.O.S.E. zogenoemd, Ey!

Heerlijke tijd gehad. Met Blackboard, maar ook met mijn twee moosy collega’s op de kamer. Ondanks de leuke collega’s boven mis ik dat toch soms. Mer eigenlijk mis ik ook alleen dat van mijn werk als Technisch Beheerder Blackboard.

Het was leuk en klanten helpen is leuk, maar sinds dat Blackboard Content System in het systeem gepraatsjt heeft is de stabiliteit afgenomen. Het in het weekend herstarten werd frequenter en daarmee begon ook de lol minder te worden. Er zijn nog wel enkele migraties geweest en met de hulp van collega’s zijn die ook steeds goed opgepakt. Maar ik merkte bij mijn laatste migratie dat ik het met ‘links’ aan het doen was. Nog steeds wel voor een 7 of een 8 maar zo op de automatische piloot dat ik best hard had kunnen vallen. Niet dat iemand dat gemerkt had met de helpers om me heen, maar toch. Ik ben blij dat bij de laatste migraties ik alleen een adviserende rol heb gekregen. En ik moet eerlijk zeggen, ik ben trots op de jongens van ICTOS en Bert in het bijzonder over de ‘gladde’ migratie die we net achter de rug hebben. Briljant. Natuurlijk zijn er ook nu hobbels geweest. Maar die hebben de mannen netjes genomen! Klasse…

En uiteindelijk kan ik dan nu ook niemand meer helpen. Want een van de stappen in deze migratieprocedure was het reduceren van de System Admin accounts die van oudsher nog op het systeem stonden. Dus ik heb GEEN System Admin tabblad meer en mag me gaan gedragen als ‘gewone’ gebruiker. Sjiek he!

Na 107 maanden System Admin rechten zijn ze nu weg. Lang leve het gebruikerschap! Het was een leuke tijd. Ik hoop dat mijn ‘gasten’ iets aan mijn hulp hebben gehad. Ik kan ze (gelukkig) niet meer helpen met Blackboard. Vertel ze maar dat ik mijn pad vervolg. Tell everybody I’m On my way!

Groeten Marcel

Geplaatst op 2 december 2011, in eLearning en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Hey Marcel,

    Mij heb je in ieder geval geraakt met je betrokken ondersteuning en vakmanschap.
    Ik durf als vroegtijdige en kritische gebruiker van ELO’s van uur 0 best stellen dat als jij niet voor de 9 of 10 had gestaan, BB waarschijnlijk nu heel anders en misschien ook op minder faculteiten had gedraaid. Je weet dat ‘de Hotelschool’ al een paar projecten had gedaan samen met de OUNL om ELON en EDUBOX mee te ontwikkelen en waren dus best wel verwend wat dat betreft. BB 5 was inderdaad wat rudimentair, wat minder sophisticated dan wij gewend waren maar waar draaien die andere systemen nu nog? 😛
    Tel je zegeningen Marcel en ga voor die 10 in andere nieuwe uitdagingen die voor je liggen! Ik ken er minstens 1 waarbij het eveneens niet erg wordt gevonden als je in het weekend weer eens een reboot moet maken, van die ene mooie game ^-^ die we samen met studenten gaan ‘spelen’.

    Bedankt!!!!!

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: