Social Media Jamming Moviebox


Ha Judith,

Bij de presentatie van de Minor Web & Beyond ben ik op zoek gegaan naar filmpjes over Social Media. Zoals je weet zijn er erg veel filmpjes hierover te vinden. Leuke, grappige, boeiende maar zeker ook interessante en nuttige filmpjes. In dit blog probeer ik een overzicht te geven van een aantal filmpjes en wat het doel is van het filmpje.

Films die het Concept van Social Media uitleggen.
In Plain English  is meer een serie van filmpjes. Waarbij deze aflevering over Social Media gaat. Ze gebruiken de metafoor van ijsjes (altijd lekker!) om het begrip van Social Media uit te leggen. Het knip, kleur en plakwerk is natuurlijk een erg leuke manier van presenteren. Crafty!
Een poging om visueel uit te leggen wat Social Media is en wat de implicaties daarvan zijn. Geslaagde video, waarin de impact die social media heeft op onze leefomgeving (in de basis) wordt uitgelegd.
In Prezistijl opgezette uitleg over het concept Social Media.
To make something clear with numbers and comparisment.
Typische infomercial om het zo maar te zeggen. De nummers en vergelijkingen vliegen langs. Denk aan vergelijkingen zoals: “Als Facebook een land was dan was het het zoveel grootste land van de wereld.” Geeft toch inzicht in impact vanuit een andere hoek. Deze is voorzien van een zee inspirerend afrikaans getinte tune. Een positieve vibe tune van een wereld in beweging vol kleur!
Same as above. Dus ook een infomercial met genoeg cijferwerk. Nu met een computerachtig deuntje als achtergrond.
Deze heb ik gebruikt in mijn presentatie voor de Minor Web and Beyond. Weer infomercial. Ook hier goede vergelijkingen. Ik heb voor deze gekozen door de tune die gekozen is. Hij heeft namelijk een sterke subliminal effect op het onderwerp Social Media.
Ook een infomercial, maar dan wel gericht op 24 uur. Dus de cijfers zijn teruggebracht naar: wat kan er gebeuren in 24 uur als je denkt aan/in Social Media. Geeft een vergelijkbaar beeld maar wel op een andere manier. Daarom verfrissend en boeiend.
To make something clear in Dutch, with numbers and comparisment.
Een nederlandstalige variant van de infomercials. Wederom vergelijkingen. Het leuke aan deze is dat er vanuit verschillende lijnen gedacht wordt, maar ook gekeken wordt naar de toekomst (en beyond) waarin de kansen en de bedreigingen tot uiting komen. Product van het bedrijf NewCom, dus eigenlijk een adverinformercial?
Ook een infomercial die een stuk advertisement is. Nu voor WeConnect. Het dramatiserende muziekje maakt het spannender.
VM Uitgeverij heeft een meer rustigere benadering. Nog steeds infomercial. Nog steeds getallen die vergeleken worden. Beetje een Prezi stijl
Metaforen
In dit filmpje worden verschillende Social Media tools gelinked aan striphelden inclusief uitleg. Zo krijg je een ander beeld van de verschillende Social Media tools en hun karakter.

Tot zover voor nu. Ik zal proberen om deze lijst up-to-date te houden (yeah right ;)) Ben jij ook al bruikbare, leuke, bijzondere, of anders dan andere filmpjes hierover tegengekomen die we moeten toevoegen?

Groet Marcel

Geplaatst op 11 oktober 2011, in Social Media en getagd als . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: