Bloggers Zuyd, waar zijn jullie?


Ha Marcel,

Bedankt voor je sollicitatie-blogpost. Natuurlijk ben je aangenomen, zonder Marcel geen JaM! Volgende week starten? DOEN we!
Een paar dagen geleden las ik het artikel ‘Weblogs bij de HAN‘. O, wat ben ik jaloers op de HAN. Hoe zij hun kennis delen, social media hiervoor gebruiken en inzetten. Dat gun ik Zuyd ook!

In het artikel lichten Paul Siepman en Geert Veneklaas het beleid t.a.v. weblogs bij de HAN toe. Zij vragen zich niet meer af of ze iets met weblogs moeten, maar hoe ze die als organisatie het beste kunnen faciliteren. Ze gebruiken WordPress als blogtool. Technisch en functioneel beheer is geregeld. Bloggers krijgen advies en worden d.m.v. cursussen ondersteund. HAN heeft bewust gekozen voor onderscheid tussen statische-formele (website) en dynamische-persoonlijke informatie (weblogs). Door het inlezen van de blogfeeds op de website van HAN wordt de koppeling gelegd tussen formeel en informeel.

Bij de HAN zijn verschillende bloggers actief. Ik volg er een paar: Opgemerkt van Irma van Houts (gebruikt Blogger ipv WordPress) ; HANs on Experience (blog over Techniek!). Niet alle blogs worden gekoppeld op de website, ik wel benieuwd of daar criteria voor zijn.
Citaat uit de blogpost:

“Een weblog staat of valt met de bevlogenheid van de bloggers. Met de wil om te delen, je kwetsbaar op durven te stellen en open te staan voor kritiek. Dat is een houding die niet iedereen van nature in zich heeft. Maar daar ligt wel de kracht van een goed weblog. Een weblog moet boeien en uitdagen, doet het dat niet dan verliest het weblog zijn functie. Dat risico ligt ook bij sommige HANblogs op de loer. Te weinig frequentie, te weinig uitdagende content. En dat is jammer, omdat ik er van overtuigd ben dat iedereen een interessant verhaal te vertellen heeft. Struikelblokken zijn vaak tijdgebrek of schroom. Maar bloggen is ook een houding die je jezelf aan kunt leren of op kunt leggen. Niet elk bericht hoeft een degelijk en onderbouwd artikel te zijn. Schrijf over waar je mee bezig bent, welke problemen je daarbij tegenkomt, waar je enthousiast over bent, wat een succes was of juist waarom iets fout ging. Doe dat vanuit je eigen rol, niet vanuit de organisatie. Lezers willen interactie met mensen, niet met organisaties.”

Precies! Interactie, daar draait het om. Maar dan is het toch prettig als de organisatie belang hecht aan medewerkers die hun expert/kennis al bloggend willen delen en zo een ambassadeur zijn voor hun organisatie. Nee, Zuyd heeft mij/ons niet gevraagd om te gaan bloggen. Dat is ontstaat vanuit intrinsieke motivatie. Maar wij zijn zo wel in dialoog met onze omgeving. Wie ziet dit binnen Zuyd? Ik word soms een beetje moe van dat pionieren, ik wil ook wel eens resultaat en implementatie. Of is mijn Circle of Influence toch niet zo groot? Misschien wat meer naar Covey luisteren en pro-actiever worden. Ja, geduld is een schone zaak (één van mijn verbeterpunten n.a.v. mijn functioneringsgesprek ;)).
Als early adapters heb je altijd met weerstand te maken. Gelukkig houden wij elkaar al bloggend overeind, en met zo’n ICTO-team als steun en toeverlaat, hou ik het wel vol hoor. En natuurlijk is er altijd nog muziek, voor steun en inspiratie!

Of klik op de link om het prachtige Blof-nummer te bekijken en beluisten.
Nog eventjes en ik ga het live horen 🙂

In mijn Vuur & Vlam– blogpost heb ik al eens een poging gedaan om wat actieve social media Zuyderlingen in kaart te brengen. Tot op heden geen reactie.
Ik ga zelf maar weer verder aan de weg timmeren. Misschien krijg ik nog een paar collega’s van het Netwerk Marketing & Communicatie zo ver dat ze naast microbloggen, ook gaan bloggen. Nu eerst maar eens verder werken aan het blog voor Blackboard via WordPress!

Nog meer jaloers op HAN, ze hebben HAN TV!
Heb deze blogpost af zitten maken in onze flexruimte. Waarom voelt dat als spijbelen? Gewoon omdat dat leuk is? 🙂
Fijne dag.
Groetjes,
Judith
Natuurlijk, zijn er wel Zuydbloggers waar ik trots op ben:
Weblectureshszuyd van collega Frans
Oculary van overbuurman Jack
Triootje Onderwijs van Ankie, heeft zulke leuke ideeën, laat het horen!
en natuurlijk alle (domein)blogs van Bibliotheek Zuyd en jouw studenten van DoIT@Zuyd
Maar er zijn er vast meer! Bloggers Zuyd, waar zijn jullie?

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 7 juni 2011, in Social Media en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 4 reacties.

 1. Hallo Judith (en Marcel),
  bedankt voor deze blogposting en fijn dat jullie het waarderen.
  Bedankt ook voor de link naar mijn blog. Ja er is veel veranderd in 2 1/2 jaar. Toen ik bij de HAN begon als blogger was er bijna niets en kijk nu eens! Typisch een geval van de praktijk brengen wat je zeg”
  “De HAN geeft je de ruimte”.

 2. Irma van Zanten-van Houts

  Hoi Judith -en Marcel-,

  leuk Judith, dat je zo positief bent over de HAN-blogs. Maar weet je, ik heb jouw presentatie gezien bij Avans #23deeldingen, en daarna heb ik verschillende van je presentaties gezien via Slideshare. En misschien ben je nu wel een beetje jaloers, maar als ik zie wat jullie met auteursrecht doen en wat voor een prachtige website jullie hebben van de studiecentra, dan kijk ik met heel veel bewondering -en misschien ook wel een beetje jaloers- naar mijn 'zuiderburen'.
  Ik hoop nog veel van je/jullie te leren. Hartelijke groeten,

 3. Hallo Judith, ik heb al even op je webblog gekeken 🙂
  Ton Gielen

 4. misschien moet je op je sites.google ook alle bloginitiatieven zetten

  dan wordt het een leuke startpagina 2.0 binnen hszuyd

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: