Kiezen


Goede avond Marcel,

via ger.nl 

Heb jij je keuze al gemaakt voor de Provinciale Staten Verkiezingen? Ik niet. Het wordt natuurlijk links, want ik wil dat die bezuinigingen op onderwijs en cultuur niet doorgaan. Voor mij zijn de landelijke thema’s wel doorslaggevend in mijn keuze. Ik heb nog even de stemwijzers gedaan, voor de Provinciale Staten  en Eerste Kamer maar die bevestigden wat ik al wist: Ik sta het dichtst bij links en het verst van rechts. Mijn stem zal uiteindelijk wel weer in het stemhokje bepaald worden.

Tja keuzes maken, alleen maar dingen doen die je leuk vindt. Hoe graag ik het zou willen, het zit er niet in. Er zitten ook taken in mijn functie die gewoon gedaan moeten worden. Nu de Kick-off is geweest van ons Blackboard 9.1 migratie-project waarin ik (wij) toch ook een rol in spelen, ben ik gedwongen naar mijn takenplaatje te kijken, want ik ben voor 0,6 fte ingepland bij het project en ik werk 0,8 fte. Wat moet ik (los)laten?

Als ik zo even door mijn agenda scroll dan ….

  • ben ik grofweg 1 dag van mijn werkweek bezig met social media (in de praktijk minstens het dubbele) zoals workshops RSS / microbloggen verzorgen, ons eDingenclubje, vragen vanuit de hogeschool rondom social media (via mail, yammer, f2f). Als je iets meer weet over een onderwerp dan word je als snel een specialist, dit werk vind ik super leuk, dat wil ik niet laten vallen. Voor het Blackboard-project ben ik ingedeeld in het ‘werkpakket communicatie’, daar kan ik m’n ei wel in kwijt 😉
  • Minstens 1 dag in de week ben ik bezig voor overleg en kennisdeling ZuydPlein, zoals ons ICTO-overleg, linking pin met bibliotheek, strategiedagen etc.
  • Dan wordt de laatste tijd veel van mijn tijd opgeslokt aan auteursrechten en plagiaat, inmiddels ook wel 1 dag per week. De wiki, landelijke contacten, Stichting Pro, Ephorus, netwerk auteursrechten in oprichting, interne vraagbaak, etc.
  • Volgens mij ben ik ook nog functioneel beheerder Blackboard laat ik daar ook nog 1 dag aan besteden. Dan lijkt mij werkweek wel gevuld.
  • Maar dan zijn er ook nog projectjes die er zo tussendoor gedaan worden. Streaming Zuyd is inmiddels afgerond, eBooks probeer ik wat aan te doen.

Geluk is een keuze, zei onze oud-collega Mariska altijd en dat zegt ze nog steeds Ze heeft gelijk, maar het is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar ik zal toch iets moet laten, wil ik niet omvallen (Harry was zo bezorgd over ons). Ik heb de 5 tips voor hardwerkende vrouwen nog eens bestudeerd 😀

Wat is de kern van mijn functie? Voorlopig is dat toch nog functioneel beheer Blackboard, er is nog niemand anders die dit tot zijn/haar taak heeft. Dat betekent voor de komende maanden Blackboard. Het auteursrechtenloket heeft een goede plek bij de bibliotheek gekregen, maar als functioneel beheerder Blackboard zal Stichting Pro en Ephorus mijn zorg bijven, met al het werk wat hier bij hoort.

Social Media laat ik niet vallen, daar haal ik zoveel kennis, energie én invloed uit.

Wat betekent dit nu voor mij inzet voor het Bbproject? Want die vraag zal ik morgen moeten beantwoorden. Dat ik echt niet meer dan 0,4 aan dit project kan besteden. Dan zal ik wel kritisch moeten kijken naar alle bijeenkomsten waar ik voor word uitgenodigd, moet ik overal aanwezig zijn? Kan ik slimmer omgaan met mijn tijd? Daar is de GTD weer 😉

Dat overal verantwoordelijk voor voelen, herken ik wel. Dus loslaten en meer achterover leunen. Meer nee zeggen, ook al voel ik me nog zo gevleid dat ik benaderd word.  

De volgende blog is weer inhoudelijk hoor! Want bloggen, daar kan ik niet meer zonder.
Welterusten. Tot morgen. (Zag net even de rode loper bij het Kodak Theatre :))
Judith
Ik verheug me op dinsdag 1 maart, het is dan Nationale Compimentendag en Hug a Librarian day. Jij doet er dan niet aan, maar andere die ons blog lezen misschien wel 😉

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 27 februari 2011, in Het Nieuwe Werken en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: