Deze kies ik! Nr. 7 in de Top 15 Social Media Trends 2011


Ha Judith!

Jij als Social Media Guru zal ze vast al gezien hebben. De Top 15 Social Media Trends voor 2011. Daar waar we op het eind van het jaar altijd terugblik lijstjes zien, zien we in het begin van een jaar altijd vooruitblik lijstjes. Ik ben benieuwd of dit de 15 zijn.

Ik kies de nummer 7 uit te top 7 en ga kijken of ik in dat kader binnen de opleidingen Informatica en Technische Informatica iets bereikt krijg. Het gaat zich dan om Crowdsourced innovation. Oftewel je gebruikt de Crowd (wellicht zelfs in de Clowd) om te innoveren. Het middel wat ik daarvoor wil gaan gebruiken is een Real Life Serious Game. Een Game waarbij studenten points kunnen winnen door het uitvoeren van willekeurige (innovatieve?) opdrachten. Een Game waarbij ik nog moet bepalen of de prijs studiepunten (maar dan wordt het een interne game) of real life prijzen (dan kan die ook de clowd in) aan ga verbinden.

Wellicht dat we op deze manier een leuke innovatieve mix krijgen!

Ik kies dus nummer 7. Welke kies jij?

Groeten Marcel

Geplaatst op 6 januari 2011, in Geen categorie en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Hoi Marcel,
    Ik vind nummer 7 ook een heel interessante! We participeren als AVM in een mega-innovatie in de verloskunde: academisering van het beroep. Zullen we eens van gedachten wisselen over hoe je crowdsourced innovation kunt inzetten om betrokkenheid en innovatiekracht te winnen bij de vele belanghebbenden bij dit proces?

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: