Ha die Judith!

Het is alweer even geleden dat ik een ‘vrije’ maandag heb kunnen vinden om te schrijven. Van grasmatten leggen, tot VNG congres, tot het Nederlands elftal. Genoeg ‘slappe’ excuses om niet te bloggen 😉

En bij alle drie de onderwerpen is er ook nog iets over ICT te schrijven 😉

Grasmatten

Wellicht is dat de minst spannende. Ik heb de matten namelijk online besteld. En ik denk dat de elektronische winkel inmiddels zeer en breed geaccepteerd is. Veel makkelijker kan ook niet. Je besteld en 3 dagen later worden ze thuis geleverd. Het is nu alleen nog afwachten wanneer we ze bij bol.com zouden kunnen bestellen. En wanneer die Robotmaaier voor me gemaakt wordt door onze studenten.

VNG Congres

Jij weet het al, maar wellicht de rest nog niet, het VNG Congres is het jaarlijkse congres van de Vereniging voor Nederlandse Gemeente (VNG) Dit tweedaagse congres zit vol met lezingen, workshops, een algemene ledenvergadering, een netwerkbijeenkomst (lees feest) en is voor mij vaak een inspiratiebron. Er was op de eerste dag een ochtendsessie met een drietal lezingen begeleid door Matthijs van Nieuwkerk. In zijn bekende DWDD stijl praatte hij de lezingen aan elkaar en stelde hij juist die vragen die wij (of in ieder geval ik) dacht. Mooi was ook om te zien dat de ‘graaicultuur’ van de wethouders, burgemeesters (en in mindere maten raadsleden) door hem (TERECHT!) werd opgemerkt. Twee van de drie lezingen gingen over ‘Nieuwe Media’ en jawel hoor de twitterende politicus werd onder de loep genomen. De derde lezing was meneer Verhofstad (Guy) die over de europeese gemeenschap heeft gepraat. Lees mijn twitterhistorie om te zien wat ik van de lezingen vond 😉 Overigens was mijn batterij wederom na driekwart dag leeg, heb jij daar ook nog last van als je op een conferentie bent?

Mooi was wel om te zien dat er tijdens de verschillende lezingen gebruik werd gemaakt van sms-stemmen. In het kader van de DLWO discussie hebben Bart, Annerien en ikzelf uitgezocht hoe dat werkt. En via de SMS2Vote tool die we toen bekeken hebben was dat vrij eenvoudig. Het leuke daarvan is dat het een addon is die je in je powerpoint presentatie plakt en waarbij je de gebruiker kunt laten sms-en, mailen en (Jawel hoor!) twitteren, waarbij de uitslag gelijk in de powerpoint verwerkt wordt. Hoezo leuk voor het onderwijs? 🙂

Nederlands Elftal

En dan gisteren het Nederlands Elftal. Prachtig! Een verdiende zege en een mooie eerste stap op weg naar wellicht de finale. Dat Nederlandse Elftal kwam ook door de nieuwe media in het nieuws. Dat de spelers van Oranje twitterden dat wisten we al. Maar dat ze daarnaast ook nog hun Pro Evolution Soccer live via het internet verspreiden dat is nieuw. Ach ja Boys will be Boys en is het niet eigenlijk toch ook een vorm van Serious Gaming?

Er staan de komende weken leuke dingen op het programma:
18 juni: Jouw jubileum
18 juni: Finale tussen drie middelbare scholen rondom Robotica bij ons op school
19 juni: Nederland-Japan
24 juni: Visitatie van de opleiding I/TI
24 juni: Kameroen – Nederland
25 juni: Afstudeerpresentatie Simone
2 juli: Uitstapje ZuydPLEIN
5 juli: BBQ I/TI
16-18 juli: LAN-Party op de Hogeschool door studenten I/TI en NID.

En dan toch nog maar een keer proberen nietwaar 😉

Geplaatst op 15 juni 2010, in Geen categorie en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: