Just keep swimming


Ha Judith!

Vandaag heb ik alleen gelunched. Weliswaar pas na 14:00, maar niet eens achter mijn PC. Knap he! Dat is nog wat anders dan met meneer Vetkamp. Ik snap wel dat jij zijn voornaam mag gebruiken maar zo ver ben ik nog niet. Alhoewel ik hem wel in de Foroxity na de G2G heb zien binnenkomen. Eigenlijk net toen de mensen van Blackboard de deur uit gingen. Misschien wel symbolisch… MIsschien ook niet…

Maar hij maakt een heel open eerste indruk. En eigenlijk blijkt dat ook uit jouw blog. Ik mag volgende week bij hem aanschuiven en ben erg benieuwd. Ik hoor dat het een Blackberry liefhebber is. Maar goed het onderwerp zal toch echt Blackboard zijn en de problemen die we daar nu op dit moment mee hebben. Onze studenten verdienen beter, onze medewerkers verdienen beter, maar ook onze ondersteuners verdienen beter. Ze verdienen stadion vol studenten en docenten die juichen voor een door allen opgestelde mooie visie die ze samen kunnen maken. Iets waar positieve energie in gestoken kan worden in plaats van de negatieve energie die we de afgelopen maanden hebben gestoken in een systeem in plaats van in ons onderwijs.

Zucht! Het is meer een preek dan een Blog. En ik had me na mijn bezoek aan Lermoos nog zo voorgenomen om te proberen om niet te zeer de pastoor uit te hangen. Dat laat ik aan de online experts over, die inmiddels zelfs door de Paus worden opgeroepen!

Tja als je ergens in gelooft dan preek je wellicht vanzelf! Of het nu gaat om het onderwijs bij Zuyd en bij de opleidingen Informatica en Technische Informatica (Faculteit ICT) in het bijzonder. Of het nu gaat over het werk bij ZuydPLEIN of ICTOS, maar zeker als het gaat over de ontwikkelingen die in de komende jaren op ons afkomen. Tuurlijk ga je dan vanzelf preken. Maar redden we het wel. Is het niet te veel. Schieten er niet te veel impulsen op onze sensoren af? Worden onderwijsontwikkelingen, ict-ontwikkelingen, doelgroepontwikkelingen en de ontwikkelingen van onze mensen ons niet teveel? Misschien….maar als we focussen dan vinden we vast wel een ‘ride’ op de ‘stroomversnelling’ van ICT ontwikkelingen. En komen we daar als Zuyderlingen ook wel weer beter, in ieder geval verder, uit… Zolang we maar gewoonn door blijven gaan. Of zoals de grote filosoof Dorry zegt: …Just keep swimming…

Groet Marcel

P.S. Volgende BLOG een poging tot geen preek, maar iets over een concrete praktische ICT ontwikkeling. Wellicht een van de 21 e-dingen. Heb je een toevallig een suggestie?

P.S. 2. Leer me nog eens wat ik moet instellen op twitter zodat automatisch een tweet komt in zowel jouw als mijn twitter als ik deze blog heb geplaatst.

Geplaatst op 28 januari 2010, in Miscellaneous. Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Wat een leuke filmpjes weer! Van Nemo werd ik weer helemaal vrolijk. Misschien moeten we maar eens naar Up kijken, misschien dat dat nog andere gezichtspunten oplevert 😀

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: