Warning! TechTalk: Skip SCORM and take the IMS LTI step!


Yo Judith!

Tja een waarschuwing vooraf. Ook al is dit BLOG item kort het is wel redelijk technisch, maar daarom niet minder interessant. Ik las vandaag een mailwissel tussen jou en Harry daar waar Harry praat over SCORM. Even voor diegene die niet weten wat SCORM is:

Klinkt goed he! Daarom is het ook goed dat Harry er mee bezig is. Maar ik zeg: Skip the SCORM step! Dat is Old School ūüėČ We moeten ons concentreren op een stap verder. Deze stap wordt ons aangeboden door Dr. Charles Severance (DrChuck van de Educause). Dr. Severance geeft namelijk met zijn IMS LTI methodiek aan dat je niet alleen content (SCORM) uitwisselbaar moet maken tussen de verschillende Learning Management Systemen, maar dat je Content en LearningTools uitwisselbaar moet maken. Zie (een van) zijn presentatie(s) op slideshare hierover:

Het zou mooi zijn als de directeur van de faculteit ICT, onze baas Chris Kuijpers (en wellicht een onderzoeksteam van een van de kenniskringen) de krachten zouden bundelen en de proeftuin ICT studenten aan dit ontwikkeltraject zouden laten deelnemen. Dan zouden we als school, maar misschien meer nog als regio een volgende stap kunnen maken met betrekking tot de kenniseconomie!

Oh overigens… Soms is Old School mooier en bereikbaarder dan the next step! Dus Harry ga zo door until the next step can be taken!

Groeten Marcel

Geplaatst op 25 januari 2011, in Geen categorie en getagd als , , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Op Wikipedia lees ik dit: “Although the IMS has produced many good specifications, some criticism of it centers on the fact that, unlike most bodies working in the standards space, it requires large membership fees for organizations or individuals seeking to review or comment on its work.” http://en.wikipedia.org/wiki/IMS_Global_Learning_Consortium

    Ik weet niet in hoeverre dit klopt, maar vraag me af hoe zich dit verhoud met het Open Standaarden beleid van NOIV (https://noiv.nl/open-source-en-open-standaarden/wat-zijn-open-standaarden/).

Kennis delen? Ja graag!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: