Research Highlights


ResearchHighlightsHa Marcel, ik heb weer een leuke tip voor je 🙂

In het nieuwste nummer van InformatieProfessional las ik een bijdrage van oud-collega Leen Liefsoens over Research Highlights. Met dank aan haar maak ik nu gebruik van haar review van deze app.

In je promotietraject ben je nu bezig met je literatuuronderzoek, maar ook als deze is afgerond wil je natuurlijk op de hoogte blijven van nieuwe publicatie op je vakgebied. Dat kan nu ook met behulp van deze uitgeversonafhankelijke app van Elsevier die gebruik maakt van de citatiedatabase Scopus. Scopus is een wereldwijd interdisciplinair onderzoeksdatabank met samenvattingen en citaten van meer dan 5.000 internationale uitgevers, maar niet gratis. Met Rearch Hightlights heb je wel toegang tot deze meer dan 20.000 peer-reviewed tijdschriften van verschillende uitgevers. Ondanks dat je niet automatisch toegang hebt tot de full-text, ontvang je wel attenderingen en krijg je een mooi op maat en up-to-date overzicht van publicaties.

Je installeert de app en registreer je. Daarna kan je aangeven welke keywords, journals en authors je wilt volgen en welke boolean operators je hierbij wilt gebruiken. In je overzicht krijg je samenvattingen die je kunt mailen of kunt delen via de bekende sociale netwerken. Afhankelijk van de licentie en waar je het artikel opent (binnen de muren van Zuyd of ingelogd via DiZ) krijg je full-text toegang tot het artikel.

Mooi toch? Ga je ’t uitproberen?
Ben benieuwd wat je er van vindt.
Judith

 

Over Judith van Hooijdonk

Informatie professional, fervent kennisdeler, HNW-fan, Social Media, Web2.0, Onderwijs2.0, Bibliotheek2.0 "Just start somewhere and make a world of difference"

Geplaatst op 12 maart 2015, in Apps en getagd als , . Markeer de permalink als favoriet. 1 reactie.

  1. Is dat iets soortgelijks als BrowZine? Daar krijg ik volgende week een demo van en die wil ik wel eens gaat testen, met name op de iPad. Het lijkt me jammer als je via de door jou beschreven app en de combinatie met scopus allemaal interessante literatuur binnenkrijgt die je dan vervolgens niet kunt openen omdat Fontys daar geen abonnement op heeft. Ben benieuwd of dat met BrowZine ook zo is.

Kennis delen? Ja graag!

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.